medyauzmani.com
Haşlanmış et tarifi nasıl yapılır? – Yemek Fikirleri

Haşlanmış et tarifi nasıl yapılır?

10 dakika. Hazırlanma zamanı

1 içinde. 00 dakika. Pişirme süresi

Kemik suyunu iyileştirerek, besleyerek ve tadına bakarak, haşlanmış suyu her türlü sofranın efendisi yapabilirsiniz. İster çorba olarak ister ana yemek olarak. Ve bugün sizlerle paylaşacağım kemikli haşlanmış et tarifi ile terbiyeli yaparsanız, yiyenin damak tadına değmez…

Dersler

  • 750 gram kemikli kuzu eti
  • 1 soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 – 3 havuç
  • 3-4 patates
  • 5-6 su bardağı su
  • Tuz – karabiber – kırmızı biber

onun kıyafetleri için

  • yarım limon suyu
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un

Haşlanmış et tarifi

1. Tencereyi ocağa koyun, biraz ısınınca eti kemikleriyle birlikte alın.

2. Diğer taraflarını bir süre kıpırdamadan kapatın ama çok kahverengileşmeye başlayınca.

3. Tuz ve karabiber ekleyin.

4. Tavanıza yapışmasından endişe ediyorsanız içine biraz yağ koyarak yapışmasını önleyebilirsiniz.

5. Kısa süreli kapatma işlemi tamamlandığında tencereye su ekleyin, kaynamaya yakın üzerinde oluşan köpüğü çıkarın, kaynayana kadar yüksek ateşte tutun, kaynayınca kısık ateşte bırakın, kapağını kapatın ve etler pişene kadar pişirin. hassastır.

6. Bu arada havuçları temizleyip halka halka doğrayın. Patatesleri soyun ve büyük küpler halinde kesin.

7. Soğan kabuğunu ve sarımsağı soyun. Soğanlar üzerinde çizik yapmak için bütün sarımsak karanfilleri hazırlayın.

8. Etler pişince sebzeleri tencereye ilave edin.

9. Apse için baharat hazırlamak. Bunun için limon suyu, yoğurt ve unu bir kapta birleştirin ve iyice çırpın.

10. Sosu aniden tencereye dökmeyin. Bu, yanığın durmasına neden olur. İlk önce yapmanız gereken birkaç kaşık kaynar su alıp hazırladığınız baharatlarla karıştırıp pratik yaparak tencereye aktarmak.

11. Bu işlemlerden sonra kaynayana kadar 5 dakika daha pişirin ve ocağı kapatın.

12. Haşlama hazır, dilerseniz pul biber ve biraz limon suyu ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın