medyauzmani.com
Haşlanmış Patates Tarifi – Ferishtah.com – Yemek Fikirleri

Haşlanmış Patates Tarifi – Ferishtah.com

10 dakika. Hazırlanma zamanı

Et veya tavuk yemekleri için patates güveci mi arıyorsunuz? Haşlanmış patatesler, kalan haşlanmış patatesleri tüketmek için de lezzetli bir fikirdir!

Dersler

  • 3 orta boy patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 dal taze kekik
  • 4 diş sarımsak

Haşlanmış patates tarifi

1. Patatesleri güzelce yıkayıp kabuklarını soyun ve iri küpler halinde doğrayın.

2. Patateslerin sıkıca oturacağı bir tencereye su ekleyin ve suyu kaynatın.

3. Kaynayan suya tuz ve karbonatı ekledikten sonra patatesleri suyun içine atın.

4. Patatesleri 10 dakika haşlayın.

5. Patatesler haşlanırken taze kekiği ince ince kıyın ve sarımsağı ezin.

6. Zeytinyağını bir tavaya alın ve ardından ezilmiş sarımsak ve doğranmış kekiği kızgın zeytinyağında 2-3 dakika kızartın.

7. Haşlanmış patatesleri bir fırın kabına koyun, zeytinyağı ile hazırladığınız sosu bir kevgir içine dökün ve patateslerin üzerine dökün. Süzgeçte kalan kekik ve sarımsak tohumlarını ayırın. Patatesleri fırından çıkardıktan sonra kenara alın ve üzerlerine serpin.

8. Patatesleri 200 derecelik fırında 20-25 dakika altın sarısı olana kadar pişirin. Patatesleri pişirirken ara sıra çevirerek her tarafının eşit şekilde kızarmasını sağlayın.

9. Patatesler iyice kızardıktan sonra üzerine kekik ve sarımsak serpip sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın