medyauzmani.com
Hatay Kebap Tepsileri – Antakya Sini Kebap – Yemek Fikirleri

Hatay Kebap Tepsileri – Antakya Sini Kebap

30 dakika. Hazırlanma zamanı

Hatay’da “Sene kebabı” olarak da adlandırılan orijinal Hatay kebabı sandığınızdan daha kolay. Bu tarifi adım adım uyguladığınızda, malzemelerden kaynaklanan farklılıklar bile sonucu çok fazla etkilemeyecektir. Orijinaline en yakın kebap tepsisini yeme lüksünü yaşamanız için işte tarifim.

Dersler

  • 1 kg orta yağlı dana kıyma
  • 1 demet maydanoz
  • 2 domates
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 2 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

yukarı

  • 2 soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 yeşil biber
  • 2 domates
  • 2 patates (isteğe bağlı)

Merdivenlere koymak için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

kilit nokta

Maydanoz, biber ve sarımsağı mümkün olduğunca ince doğrayın. Bunu yapmak, kebap tepsisinin orijinal lezzetini yakalamanız için en önemli püf noktalarından biridir. Hatay’da bu malzeme zırhla seyreltilir. Ne yazık ki evde kebap hazırlarken böyle bir imkanımız yok. Yani bu malzemeyi ince doğrayamayacağınızı düşünüyorsanız kabaca doğrayıp rondodan geçirebilirsiniz.

Bazı tariflerde kebap tepsisinin etine soğan eklendiğini görebilirsiniz. Ancak orijinal tarifte kıymaya soğan dahil edilmiyor. Böylece soğan aroması etin lezzetini bastırır.

Kebaplar Hatay’da séne adı verilen yuvarlak tepsilerde yapılırdı. Ancak böyle bir tepsiniz yoksa benim gibi herhangi bir fırın tepsisi veya payreks kullanabilirsiniz.

Eti tepsiye bastırdıktan sonra çiğ haldeyken dilimler halinde kesilir ve fırına verilir. Bu sayede et güzelce pişirilir ve lezzeti artar.

Hatay kebap tepsisi

1. Sebzeleri yıkayıp fazla suyunu süzün.

2. Maydanoz, 4 diş sarımsak ve 2 kırmızı biberi ince ince kıyın.

3. Kıyma, baharatlar, kıyılmış maydanoz, sarımsak ve biberi birleştirin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar yoğurun.

4. Eti bastıracağınız tepsinin yüzeyine bir yemek kaşığı salça yayın.

5. Daha sonra eti avucunuzla tepsiye bastırın ve 1 cm kalınlığında yayın.

6. Eti tepsiye bastırdıktan sonra bıçak yardımıyla eşit dilimler halinde kesin.

7. Tepsiye yaydığınız etin üzerine yeşil veya kırmızı biber, soyulmuş soğan, sarımsak ve patates dilimlerini yerleştirin.

8. 1 yemek kaşığı domates salçasını bir bardak ılık suda eritin, iyice karıştırın ve etin üzerine eşit şekilde dökün.

9. Kebabı 200 derecede 45 dakika fırında pişirin.

Afiyet olsun.

Hatay Kebabı tepsi nasıl yapılır?

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın

www.xxx videos com negozioporno.com tamilsex.com !لقطات ساخنة tinatube.net صور اباحية locanto escort greatxxxtube.com xxx sex video .com g telugu assoass.mobi www.vixen.com wife cheating porn porno-zona.com saree bf the broken marriage vow june 7 2022 full episode teleseryeepisodes.com viral scandal march 3 2022 full episode nadia ali sex flyporn.info yourporn. sexy desisexygirl karateporn.mobi xxx hidi com افلام سكس هندي sexuscam.net نيك مدرب المحله افلام سكس شغالات pornforlife.org سارى جى ajay devgan aishwarya rai trahito.net kerala sex .com goli chal javegi porn555.me sex long time formula in hindi sex hd videos daporn.mobi tamil blue film hot hot vani kapoor gangstaporno.com indian kuwari ladki سكس فل secretsporn.com جنس قديم