medyauzmani.com
Havuç Çorbası – Yemek Fikirleri

Havuç Çorbası

HAVUÇ ÇORBASI

6-8 Porsiyon
Ev Yapımı

MALZEMELER

    4-5 adet havuç

    1 adet büyük boy soğan

    4 diş sarımsak

    2 adet defne yaprağı

    1 tatlı kaşığı kimyon tohumu

    3 yemek kaşığı zeytinyağı

    Tuz, karabiber

    DUKKAH BAHARATI İÇİN

    1/2 su bardağı kavrulmuş fındık

    2 yemek kaşığı antepfıstığı

    2 yemek kaşığı kaju

    3 tatlı kaşığı susam

    1 tatlı kaşığı kişniş tohumu

    1/2 tatlı kaşığı kimyon tohumu

    1/2 tatlı kaşığı rezene tohumu

    1/2 tatlı kaşığı nane

    1/4 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

İnce kıyılmış soğan ve dövülmüş sarımsağı zeytinyağında soteleyin. Havuçların kabuklarını soyup irice doğrayın ve tencereye ilave edin. Üzerine 1 litre su, defne yaprağı, kimyon tohumu, tuz ve karabiber ekleyip yaklaşık 30 dakika havuç yumuşayana dek pişirin. Defne yapraklarını çorbadan alıp, blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin. Dukkah baharatı için önce kuruyemişleri mutfak robotunda toz haline gelene dek çekin. Daha sonra baharatları ekleyip birlikte iyice karışana kadar çekin. Çorbaya dilediğiniz miktarda dukkah baharatı ekleyerek servis yapın.

ETİKETLER

havuç çorbası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın