medyauzmani.com
Hazır Lavaşla Beyti tarifi nasıl yapılır? – Yemek Fikirleri

Hazır Lavaşla Beyti tarifi nasıl yapılır?

1 içinde. 10 dakika. Hazırlanma zamanı

Petit kebap severler, bu yemeği ev tadında denemek isterseniz, işte hazır lavaş ve petit tarifi.

Dersler

  • 500 gram kıyılmış et
  • 8 tandır lavaş ekmeği
  • 1 soğan
  • Tuz, karabiber, pul biber, isteğe göre kimyon
  • 2-3 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
  • 50 gr’a kadar tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı su
  • sarımsaklı yoğurt

Ev yapımı lavaşla tarifi

1. Fırını 200 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.

2. Köfteleri hazırlayacağınız kaba kıymayı alın.

3. İnce doğranmış soğanları ekleyin.

4. Yağlıysa 3 yemek kaşığı kıyma, sade yağlıysa 2 yemek kaşığı galeta unu ve dilediğiniz baharatları ekleyerek tüm malzemeleri yoğurun.

5. Köfteleri yaklaşık 15 cm uzunluğunda bir silindir şeklinde Adana kebap şekline getirin.

6. Bir fırın kabının tabanına yağlı kağıt serip köfteleri dizin ve üzerlerine hafifçe yağı sürün.

7. Önceden ısıtılmış fırının ortasının altındaki rafta 25 dakika pişirin.

8. Bu arada bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı salçayı koyup ocağa koyun. Domates kokusu kaybolana kadar kızartın.

9. Salçanın çiğ kokusu gittikten sonra ½ su bardağı su ve bir tutam tuz ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Ocağı kapatın ve soğumaya bırakın.

10. Pişen köfteleri fırının ilk kademesine alıyoruz. Köfteleri bir kenara alın, kabın içindeki yağlı kağıdın üzerine yağı dökün, altını yağlayın ve yağlı kağıdı silkeleyin.

11. Lavaşı açın, hazırladığınız sostan 1-2 yemek kaşığı alın ve tamamen yağlayın.

12. Lavaşın büyüklüğüne göre 1 veya 2 adet köfteyi lavaşın üst kenarına yerleştirin. Lavaşın önce iki tarafını kaplayın, ardından üstten bükerek sarın.

13. Tandıra sarılı panelenmiş köfteleri ortalama 2 cm çapında kesip kaseye alın.

14. 200 derecelik ısıtılmış fırına dönün ve iyice kızarana kadar 30 dakika daha pişirin.

15. Fırından çıkarın.

16. 1 tatlı kaşığı tereyağını bir tavada eriterek başlayın, bir tutam tuz ve karabiber ekleyip köpürene kadar ocakta pişirin.

17. Önce sıcak çıkan petit kebabı servis tabaklarına alın.

18. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın, ardından ezilmiş biberli tereyağı karışımını dökün.

Afiyet olsun.

benim evim lavaş tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın