medyauzmani.com
Humuslu Hindi Yemeği tarifi, nasıl yapılır? – Yemek Fikirleri

Humuslu Hindi Yemeği tarifi, nasıl yapılır?

10 dakika. Hazırlanma zamanı

Hindi, çoğu insanın nadiren sofrasına eklediği bir et. Ancak iyi tariflerle birleştiğinde hindi eti en az kırmızı et kadar lezzetli olabilir. Hindi etli humus tarifi bu lezzetli tariflerden biridir. Kırmızı ete göre daha sağlıklı olduğu da unutulmamalıdır.

Özellikle cep yakmak et fiyatlarını düşündüğümüzde hindi etine bir şans vermek şart. İnanın çocuklarım bu tarifi çok seviyor ve onlara söylemezsem kuzu eti yediklerini sanacaklar. Ayrıca yorumlarınızı bekliyorum. Nohutla yaptığım tarifi deneyenlere bol şans, hindiye çok yakışıyor.

kilit nokta

Hindi etini dökme demir tavada pişiriyorum. Döküm tenceresi olanların dökümde pişirmesini tavsiye ederim çünkü enfes aroması ortaya çıkıyor. Ama döküm tencereniz yoksa merak etmeyin aşağıda tarif adımlarını paylaştım.

Bu tarifte anlattığım dökme demir hindi hindi yöntemini kullanarak diğer et türlerini pişirmeyi deneyin. Dökme demir tavada yumuşak ve lezzetli yemek yapmanın sırrı aslında bu tarifte anlattığım gibi eti pişirmektir. En sert marine edilmemiş eti aşağıda gösterildiği gibi pişirmeye başlayın. İlk aşamadan sonra pişirme süresini 2-3 saat uzatın ki etler ocakta en düşük ayarda ve en düşük ayarda pişsin.

Hindi etli humus Dersler

  • 600 gram değil ama kızarmış
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • karabiber
  • tuz

Döküm tavanız yoksa tereyağ yerine 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Hindi etli humus tarifi

Dökme tencerede yapılır

1. Bir dökme demir tavayı 7-8 dakika yüksek ateşte ısıtın.

2. Hindiyi tencereye mümkün olduğunca eşit dağılacak şekilde yerleştirin. Her et parçasının bir yüzeyinin kaseye temas ettiğinden emin olun.

3. Hareket etmeden kendilerini bırakana kadar bekleyin. Yaklaşık 1 dakikaya ihtiyacınız olacak. Ancak 40 saniye sonra tahta kaşıkla kenarından itmeden nazikçe kaldırmaya çalışın. Et kolayca çıkıyor ve kendini bırakıyorsa diğer taraflarını da çevirebilirsiniz. Hala tencereye sıkışmış olanları zorlamayın. Kontrol edin ve serbest bırakılmalarını bekleyin, ardından bıraktıklarında arkanızı dönün.

4. Hindi yapışmadan kolayca kahverengileşebildiğinde birkaç dakika kızartın.

5. Tencereye doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin.

6. Bir veya iki kez karıştırıp ½ su bardağı sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın.

7. Hindiyi soğan ve sarımsakla kapağı kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 20 dakika bu şekilde pişirin.

8. Sürenin sonunda haşlanmış nohutları ekleyin ve karıştırın.

9. Daha sonra yemek için tereyağı ve sıcak suda erittiğimiz salçayı ekleyip karıştırıyoruz.

10. Gerekirse yemek suyunun yemekten fazla olmamasına dikkat ederek su ekleyin.

11. Son olarak tencereye tuz ve karabiberi ekleyip kapağını kapatın ve 10 dakika daha pişirin.

12. 10 dakikanın sonunda ocağı kapatın ve kapağı kapalı olarak 10-15 dakika dinlendirin.

13. Yanında pilav, ev yapımı yoğurt ve turşu ile servis edilir.

Alaşımsız bir tencerede yapılmıştır

1. Doğranmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında kavurun.

2. Hindi etini tencereye alıp kavurmaya devam edin.

3. Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

4. 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve kapağı kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirin.

5. Daha sonra haşlanmış nohutu ve gerektiği kadar sıcak suyu ilave edin. Su miktarını tenceredeki yemeğin seviyesini geçmeyecek şekilde ayarlayın.

6. Tuz ve karabiber ekleyin.

7. 10 dakika kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.

8. Ocağı kapatıp 10 dakika dinlendirip servis yapın.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın