medyauzmani.com
ıspanaklı patates dolması tarifi – Yemek Fikirleri

ıspanaklı patates dolması tarifi

20 dakika. Hazırlanma zamanı

1 içinde. 15. dakika. Pişirme süresi

İşte ıspanaklı patates tarifinin malzemeleri ve yapılışı.

Dersler

  • 4 büyük patates
  • 300 gr ıspanak
  • 200 ml) süt
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • çedar rendesi
  • tuz

ıspanaklı patates dolması tarifi

1. Bütün patateslere birkaç kaşık zeytinyağı ve tuz ekleyin, kabuklarını bol su ile iyice temizleyin.

2. Ardından patatesleri yağlı kağıt üzerine dizin.

3. Patateslerin içleri iyice pişene kadar çatalla birkaç yerinden delin.

4. 180 derecelik fırında pişirin.

5. Ispanağı yıkayıp doğrayın.

6. Porsiyon için soğan ve sarımsağı doğrayın ve 3 yemek kaşığı zeytinyağında pişirin.

7. Pembe soğan ve sarımsağa doğranmış ıspanak ekleyin.

8. Ispanak soluncaya kadar pişirin.

9. Haşlanmış patatesleri ortadan ikiye kesip kaşıkla içini boşaltın.

10. Oyulmuş patates püresini ıspanağa ekleyin.

11. Rendelenmiş peynir ve sütü ekleyip pişirin.

12. Pişmiş iç harcı oyduğunuz patateslerle doldurun.

13. Üzerine kaşar peynirini ekleyip tekrar fırına verin.

14. Onları kahverengileşene kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Kayık dolması ile ıspanaklı patates tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın