medyauzmani.com
İtalya’da lazanya nasıl hazırlanır? (Lazanya tarifi) – Yemek Fikirleri

İtalya’da lazanya nasıl hazırlanır? (Lazanya tarifi)

Lazanya, peynir, domates sosu veya ragù (bir tür et sosu) ile yapılan bir İtalyan yemeğidir.

Farklı ve farklı katlarda yapılabilen bu yemeğe ricotta veya mozzarella peyniri eklenebilir.

lazanya tarifi

Temel araçlar

– Yarım paket lazanya

– 300 gr kıyma

– 2 soğan

– 2 domates

– 2 yemek kaşığı domates salçası

– 3 yemek kaşığı sıvı yağ

– 2 diş sarımsak

Beşamel sos için

– 2 kaşık tereyağı

– 4 yemek kaşığı un

– 2 su bardağı süt

üst için

– Eritilmiş Cheddar peyniri

oluşturma

– Geniş bir tavaya sıvı yağ dökülür. İnce doğranmış soğanları ilave edip biraz kavurduktan sonra kıymayı ilave edip kavurun.

– Kıyma tamamen kavrulunca doğranmış ve soyulmuş sarımsak ve doğranmış domates eklenir. Orta ateşte 10 dakika kaynatın.

– Salça ilave edilerek kavrulur ve kızartılırken yaklaşık 1 su bardağı sıcak su ilave edilir.

– Tuz eklediğinizde ocaktan alıp soğumaya bırakıyorlar.

– Beşamel sos için tereyağı ve unu küçük bir tencerede orta ateşte kavurun. Sütü azar azar ekleyin, topaklanmaması için sürekli çırpın.

– Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır.

– Kıyma sosu ve beşamel sos hazırlandıktan sonra lazanyalar ısıtılmamış bir tabağa alınır, yağda pişirilir. Lazanyanın üzerine biraz beşamel sos dökülür. Daha sonra üzerine kıyma dökülür ve tekrar lazanya yerleştirilir. Bu, ekipman tükenene kadar tekrarlanır.

– Lazanyanın üzerine Beşamel sos da dökülür ve rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.

– Lazanyalar 10-15 dakika yumuşaması için bırakılır.

– Son olarak 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.

– Tamamen kızartıldığında dilimleyerek servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın