medyauzmani.com
Kabak Çiçeği Dolması, Ege’nin Sevdiği Lezzet (Kabak Çiçeği Dolması Tarifi) – Yemek Fikirleri

Kabak Çiçeği Dolması, Ege’nin Sevdiği Lezzet (Kabak Çiçeği Dolması Tarifi)

Kabak Çiçeği Dolması Ege bölgesinde ve Girit’te sevilen ve yenen bir dolma çeşididir.

Genellikle zeytinyağı ile hazırlanan kabak çiçeği dolması kıyma ile de yapılabilir.

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi

İhtiyac duyulan malzemeler

– 30 kabak çiçeği

– 2 orta boy soğan

– 1 çay kaşığı zeytinyağı

– 1 orta boy domates

– 1,5 su bardağı pirinç

– 1/2 su bardağı sıcak su

– 1/4 avuç dereotu

– 1 çay kaşığı kuru nane

– 1 çay kaşığı tuz

-1/2 çay kaşığı karabiber

yapılışı

Kuru soğanları küp şeklinde kesin. Domatesleri rendeleyin, ardından dereotu yapraklarını ince doğrayın.

Daha sonra kabak çiçeklerinin uçlarındaki yeşil kısımlar tek tek alınır.

Zeytinyağını geniş bir tencerede ısıttıktan sonra soğanları kabukları çıkana kadar kavurun.

– Pirinci yıkayıp fazla suyunu süzdükten sonra bir tencereye koyun ve şeffaf bir görünüm alana kadar soğanlarla birlikte kavurun.

– Rendelenmiş domates, öğütülmüş karabiber, tuz, kuru nane ve sıcak su ilavesiyle suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

Kısa bir süre dinlendirin ve kıyılmış dereotu ile yiyecek emilip soğuyana kadar karıştırın.

– Hazırlanan derz dolgu harcı azar azar alınarak çiçeklerin iç kısımları doldurulur. Çiçekler üst kısımlarından içe doğru katlanır ve kıvrım altta olacak şekilde vazoya yerleştirilir.

Kalan zeytinyağını üzerine dökün ve harcın yarısına ulaşıp koyulaşana kadar ılık su ilave edin. Kapağı kapatın ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın