medyauzmani.com
Kanıtlanmış bir tarif olan naan ekmeği nasıl yapılır – Yemek Fikirleri

Kanıtlanmış bir tarif olan naan ekmeği nasıl yapılır

15. dakika. Hazırlanma zamanı

Hint ekmeği olarak da bilinen Naan ekmeği lezzetli bir sarımsaklı ekmektir. O kadar pratik bir şekilde yapılıyor ki evde fırın yokken yoldayken de yapabilirsiniz. Gelin hep birlikte naan ekmeği nasıl yapılır görelim.

Dersler

hamur malzemeleri

  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı un
  • Yarım kutu kabartma tozu
  • yaklaşık 1 çay kaşığı tuz

Pişirdikten sonra yağlayın.

  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 5-10 dal maydanoz

Nan ekmeği nasıl yapılır

1. Yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu ve tuzu bir karıştırma kabına alıp karıştırın.

2. Unu azar azar ekleyin. 4-5 dakika ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar pişirin. yoğurmak.

3. Hamuru toplara bölün.

4. 5 dakika dinlenin.

5. Üzerine koyulacak sos için tereyağını eritin, yağ sıcakken sarımsağı rendeleyin, maydanozu doğrayın ve ekleyin.

6. Beze, bir rulo ile yarım inçtir. İncelinceye kadar nazikçe açın, isterseniz daha pratik bir şekilde elinizle masanın üzerinde açın.

7. Bir tavayı ısıtıp yağsız olarak iki tarafı da kızarana kadar pişirin.

8. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin ve sıcakken geri alın.

Afiyet olsun.

naan hint ekmeği nasıl yapılır

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın