medyauzmani.com
Kapuska nasıl yapılır? Kapuska tarifi ve malzemeleri – Yemek Fikirleri

Kapuska nasıl yapılır? Kapuska tarifi ve malzemeleri

Kapuska sadece Türk mutfağında değil, Balkanlar’da da sevilen bir yemektir.

Kış aylarının gözdesi, turşunun, sarmanın vazgeçilmezi lahanadan hazırlanan Kapuska, oldukça doyurucu ve lezzetli. Birçok kişi gaz yaptığını düşündüğü için sevmese de sunacağımız tarifi çok sevecek. Çünkü gaz değildir. Aynı zamanda oldukça ekonomik bir tariftir.

Umarız denediğinizde beğenir ve sevdiklerinizle paylaşırsınız. Afiyet olsun!

Dersler

  • 1 kilo lahana
  • 1 soğan
  • 2 acı biber
  • 1 kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı bulgur/pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
  • 2 küp şeker
  • 3 su bardağı sıcak su

yapılışı

İlk olarak yemeklik doğranmış soğanları sıvı yağ ve tereyağında kavurun. Daha sonra biraz kıyılmış acı biberi ilave edip üzerine acı kırmızıbiber (acı acı kırmızıbiber de ekleyebilirsiniz) tercih edilir ve biberler biraz kavrulunca salçayı ilave edip kokusu kaybolana kadar kavurun. Üzerine doğranmış lahanayı ekleyin ve iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika kısık ateşte pişirin. Ardından suyu, baharatları ve şekeri ekleyin. Son olarak bulguru veya pirinci ekleyip karıştırın.

Kaynamaya başlayınca kapağını kapatın ve 25 dakika kısık ateşte pişirin.

Servis Önerisi

Kapuska, pirinç pilavı, sarımsaklı yoğurt ve salata sosu ile servis edilebilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın