medyauzmani.com
Karabuğday Risottolu Izgara Bonfile – Yemek Fikirleri

Karabuğday Risottolu Izgara Bonfile

KARABUĞDAY RİSOTTOLU IZGARA BONFİLE

2 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 yemek kaşığı tereyağı

    1 adet doğranmış soğan

    1 su bardağı karabuğday

    2 su bardağı tavuk suyu

    2-3 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar peyniri

    Yeteri kadar tuz ve karabiber

    IZGARA BONFİLE İÇİN

    2 dilim dana bonfile

    2 yemek kaşığı tereyağı

    Yeteri kadar tuz ve karabiber

Karabuğday risotto için tereyağının yarısını tencereye alın ve soğanı yağda soteleyin. Ardından karabuğdayı ilave edip kavurun. Azar azar tavuk suyu ekleyin. Karabuğday suyunu çektikçe az aza tavuk suyu eklemeye devam edin Kıvamı yoğunlaşıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Piştikten sonra kalan tereyağını ve rendelenmiş peyniri katın, harmanlayın. Ocaktan alın. Izgara bonfile için dana bonfileleri harlı ısıda önlü arkalı mühürleyin. Daha sonra ızgarada pişirin. Tavada pişirecekseniz mühürledikten sonra tereyağında pişirin. Pişirme sırasında tavada biriken tereyağından azar azar üzerine gezdirerek önlü arkalı pişirin. Karabuğday risottoyu kalıp yardımı ile servis tabağına yerleştirin. Yanına bonfileleri koyun. Dilediğiniz ızgara sebzelerle birlikte servis yapın.

ETİKETLER

Izgara Bonfile

risotto nasıl yapılır

 Sevgililer Günü

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın