medyauzmani.com
“Karataş Kdısı” Coğrafi İşareti – Yemek Fikirleri

“Karataş Kdısı” Coğrafi İşareti

Adana’nın Karataş ilçesinde tespit edilen yöresel lezzetlerden biri. “Tehlikeli Karatas” Coğrafi işaret sertifikası ile tescil edilmiştir.

Karataş Belediye Başkanı Najib Topuz, Karataş’ın kıdeminin buğday unu, maya, ayçiçek yağı, margarin, susam, çörek otu, tarçın, karanfil, hindistan cevizi, tuz ve su eklenerek yoğrularak yapılan hamurdan yapıldığını söyledi.

Tazeliğini uzun süre korur

Topuz, benzersiz içeriği ve tazeliğini uzun süre korumasıyla önemli ayırt edici özelliklere sahip olan ürünün günlük olarak sıklıkla tüketildiğini, özellikle kış mevsiminden geçiş döneminde bölgedeki çeşitli özel gün ve kuruluşlarda servis edildiğini belirtti. bahara.

“Karata’da her evde yapılır”

Topuz, Karataş Kidsi’nin geo-markalı ürünler arasında yerini aldığını belirterek, şunları kaydetti:

“Yöresel ürünlerin markalaşmasına ve tescillenmesine önem verilmeli. Karataş bugün Karataş’ta hemen her evde üretiliyor. Yaptığımız çalışmalar sonucunda coğrafi olarak Adana’nın farklı bir ürünü olan bu ürün, tescilli ilimizde Türkiye’de de yerini almıştır. “Karataş Kıddesi” isimli mutfak ürünleri.

NTV uygulamasını indirin ve gelişmelerden haberdar olun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın