medyauzmani.com
Karışık yaz turşusu nasıl yapılır? – Yemek Fikirleri

Karışık yaz turşusu nasıl yapılır?

20 dakika. Hazırlanma zamanı

Dersler

1 litrelik kavanoz için

  • Yarım kilo kuş üzümü
  • 5-6 adet maras biberi
  • 2 havuç
  • 8 – 10 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı limon suyu veya sirke
  • Gerektiği kadar sıcak veya kaynamış su içmek
  • taze nane

Karışık yaz turşusu nasıl yapılır?

1. Tüm sebzeleri yıkayıp istediğiniz büyüklükte doğrayın.

2. Kavanozun dibine 3-4 adet sarımsak ve karışık yeşillikleri koyun.

3. Yine malzemelerin arasına sarımsak ekleyin ve kavanozu sebzelerle doldurun.

4. Naneyi sapları ile kaplayın.

5. Üzerine tuz, şeker, limon suyu ve kaynar su dökün, kavanozun kapağını sıkıca kapatın.

6. Kavanozu ters çevirin. Serin bir yerde bir hafta soğumaya bırakın.

7. Bir hafta sonra turşumuz hazır.

8. Turşu açıldıktan sonra buzdolabında saklayın.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın