DIŞARIDA DİKKATLİ OLUN!

Karpuz ararken, rengin tonunu ve rengini tekrarlamak çok önemlidir. Mat veya parlak bir yüzeye sahip olup olmadığına bakabilirsiniz. Mat bir yüzeye sahip karpuzlar, toprakla çok fazla temas halinde oldukları anlamına gelir. Çok toprakta kalmış karpuz tatlı kabul edilir.

Büyük karpuzlara aldanmayın

Karpuz seçerken boyutuna göre almak yerine elinizle ölçmelisiniz. Çünkü boyutundan dolayı hafif hissettiren karpuzlar yeterince olgun değildir.

TANKLAR İYİ OLDUĞUNU GÖSTERMİYOR

Karpuzun toprakla temasında meydana gelen renk değişimi karpuzun olgunluğunun bir göstergesidir. Lekenin renk değiştirme hızı size lezzeti hakkında bir fikir verecektir. Leke sarıya ne kadar yakınsa karpuz o kadar olgunlaşır çünkü toprakta daha uzun süre kalır.

İŞİ GÖR

Karpuzun sapı, olgunluğu hakkında en önemli bilgileri veren noktalardan biridir. Özellikle karpuzun gövdesi uzun süre toprakta kaldığı için kuru ve sarıdır. Ancak yeşil ve pürüzsüz bir karpuz sapı, tamamen olgunlaşmadan hasat edildiği anlamına gelebilir.

ETİKETLER

karpuzun lezzetli olduğu hileler karpuz nasıl seçilir