Zeytin ezmesini uzun süre saklamak istiyorsanız, hazırlarken sarımsak ve limon suyu eklemeyin. Buzdolabından çıkarıp içine sarımsak ve limon suyu ekleyerek raf ömrünü uzatabilirsiniz.

Zeytin Ezmesi Tarifi

200 gram siyah zeytin

1 yemek kaşığı kişniş tohumu

1 yemek kaşığı kimyon

1 diş ezilmiş sarımsak

1 yemek kaşığı kırmızı biber

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı limon suyu

Kişniş tohumlarını ve kimyonu tavaya koyun ve birkaç dakika kızartın. Bir havanda çırpın ve bir toz haline getirin. Neredeyse zeytin serpilir. Tüm malzemeleri mutfak robotundan geçirip servis yapın.

ETİKETLER

Zeytin Ezmesi Ev Yapımı Zeytin Ezmesi Kahvaltı Normal bir kahvaltı