medyauzmani.com
Kızarmış mantar eti tarifi, nasıl yapılır? – Yemek Fikirleri

Kızarmış mantar eti tarifi, nasıl yapılır?

10 dakika. Hazırlanma zamanı

Yemek yapmak bir sanattır. Esnaf olarak hepimiz mutfağımızda sanatımızı konuşturuyoruz. Bazen doyumsuz bir şaheser ortaya çıkar. Zaten az malzemeyle hazırladığımız bu yemeğin sırrı da aslında elimizdeki lezzet. Tam olarak uyguladığınızda harika bir lezzet yaratabileceğiniz bir tarif paylaşıyorum burada: Mantarlı Kızarmış Et Tarifi.

Kızarmış mantar tarifi için malzemeler

  • Yaklaşık 500 gram kıyma
  • Biraz yağ
  • 6-7 soğan pırasa
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 biber
  • 1 kutu mantar
  • tuz biber

Mantarlı sote et tarifi hazırlayın

  1. Tencereyi sobanın yüksek ısısında iyice ısıtın.
  2. Eti içine alın ve et parçalarını karıştırmadan doğrayın ve ön pişirme işlemini yapın.
  3. Et kuzu değilse, pişirirken sabırlı ve dikkatli olmanız gerekir. Et önce suyunu salacak, sonra onu salan suyu tekrar teneffüs edecek, su bitince üzerini örtecek kadar sıcak su ilave ederek pişme süresini uzatın. Eti tekrar kuruyana kadar pişirin.
  4. Yağı ekleyin, arpacık soğanları ekleyin ve bir süre kızartın.
  5. Aynı şekilde sarımsağı da ekleyip mantarları ve biberleri uzun süre kavrulmadan tencereye ilave ediyoruz.
  6. Tuz ekle.
  7. Mantarlar suyunu bırakıp tekrar soluduktan sonra karabiber ve varsa eklemek istediğiniz diğer baharatları ekleyin.
  8. İyi uyan bir püre yapın ve birlikte servis yapın.

kilit nokta

Bu yemeği tavuk veya kırmızı kuşbaşı etten, içine konan sebze çeşitlerinden, eklediğiniz baharatlardan, eklediğiniz kremaya kadar tamamen farklı bir et haline getirmeniz mümkün ve her malzemenin aroması farklı. kullanacağız.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın