medyauzmani.com
Kızarmış somon tarifi, pratik nasıl yapılır? – Yemek Fikirleri

Kızarmış somon tarifi, pratik nasıl yapılır?

5 dakika. Hazırlanma zamanı

Kızarmış somon tarifi, sağlığına, zindeliğine ve lezzetine önem verenler için 10 dakikada hazır olacak harika bir tarif. Somon alırken dikkat etmeniz gereken tek şey siyah kısmı çıkarmaktır. Yeni başlayanların bile kolaylıkla hazırlayabileceği çok pratik bir somon tarifi.

Dersler

  • 2 dilim somon fileto
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 diş sarımsak
  • 8 dal taze kekik
  • tuz
  • karabiber

Kızarmış somon tarifi ipuçları

Somonun lezzetli ve yumuşak kalması için toplam pişirme süresinin 8 – 9 dakikayı geçmemesine dikkat edin.

Balıklar pişerken tavaya eklediğiniz farklı malzemelerle farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Örneğin teriyaki sos, limon dilimleri, tereyağı veya pul biber somonla iyi gider.

Somonu yeşil salata, dilimlenmiş domates ve soğan ile servis edebilirsiniz.

Kızarmış somon tarifi

1. Somon filetoları suyunu süzdükten sonra yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın.

2. Somon filetolarının her iki tarafını da tuz ve karabiberle tatlandırın.

3. Sarımsakları irice doğrayın.

4. Zeytinyağını tavaya koyun ve yüksek ateşte iki dakika ısıtın.

5. Somon balığınız varsa, balık filetolarını saman altta olacak şekilde tavaya koyun.

6. Balığın üzerine ve yağın içine sarımsak ve kekik yapraklarını serpin.

7. Balıklar grileşene kadar 4-5 dakika pişirin.

8. Diğer tarafını çevirin ve bu tarafı 4 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın