medyauzmani.com
Köfte tarifi Hasan Paşa – Yemek Fikirleri

Köfte tarifi Hasan Paşa

Dersler

köfte için

  • 500 gram kıyılmış et
  • suyu 1 soğan
  • karabiber arnavut biberi kimyon tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı peksimet
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

yulaf lapası için

  • 3 orta boy haşlanmış patates
  • 1 paket kaşar peyniri kibriti

yukarı

  • 2 domates

Hasan Paşa köftesi nasıl yapılır

  1. Köfte için tüm malzemeleri karıştırıp köfteleri yoğurun.
  2. Bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın.
  3. Bir avuç köfte alın, önce yuvarlayın, sonra ıslak bir bardak su ile köftelere şekil verin.
  4. Ortası boş olacak ve daha sonra püre ortasına yerleştirilecektir.
  5. 170 derecelik fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
  6. Köfteler pişerken haşlanmış patatesleri ezin.
  7. Kaşar peynirini ekleyip ocakta pişirin.
  8. 1 yemek kaşığı domates salçasını biraz su ile karıştırın.
  9. Ocakta pişirin.
  10. Toplar neredeyse hazır olduğunda fırından çıkarın, ortasını karışımla doldurun, üzerine kaşar peyniri ve domates dilimlerini koyun, hazırladığınız domates sosu ekleyin ve tekrar fırına koyun.
  11. Sos kaynayınca ve domatesler yumuşayınca fırından çıkarın.
Afiyet olsun.
Köfte tarifi Hasan Paşa

Hasan Paşa’dan sonraki köfte tarifi ilk olarak Ferishtah.com’da çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın