medyauzmani.com
Kolesterol nedir? Kolesterol düşürücü bitkiler nelerdir? – Yemek Fikirleri

Kolesterol nedir? Kolesterol düşürücü bitkiler nelerdir?

Kolesterol nedir?

Kolesterol, yağ benzeri bir maddedir. Hücrelerde bulunurlar. Kandaki yüksek seviyeler çeşitli hastalıklara neden olur. Bu nedenle, az miktarda olması arzu edilir. Damarlarda birikebilir ve kan damarı tıkanıklıklarına neden olabilir. Yüksek yağ Bu oran kardiyovasküler hastalık, kalp krizi, kalp yetmezliği ve felce yol açabilir.

Kolesterol seviyeniz yüksekse birçok bitki ve besin tüketerek bu oranı düşürebilirsiniz. Ancak tüm bu besinleri ve şifalı otları kullanmadan önce bir doktora danışmanızda fayda var.

Kolesterolü düşüren bitkiler nelerdir?

Kolesterol seviyesini düşürerek birçok hastalıktan korunmak veya birçok organımızı hastalıklardan korumak mümkündür. Özellikle kolesterolün artması ile kalp hastalıklarını önlemek ve kan damarlarının sağlığını korumak mümkündür. Kalbimizi korumak sağlıklı bir yaşam demektir. Yediğimiz bazı besinlerden dolayı kötü kolesterol denilen kolesterol türünde artış gözlemlenebilir. Diğer tüketilen gıdalarla azaltılabilir. İşte bu bitkilerden bazıları:

  1. Ceviz birçok organa ve birçok hastalığa faydalı şifalı bitkilerdir. Ayrıca kötü kolesterolü düşürücü etkisi vardır. Ceviz kan damarları için çok faydalıdır.
  2. Yulaf ezmesi ve yulaf kepeği bu hastalık için bilinen tedaviler arasındadır. Kolesterol, düzenli yulaf ezmesi veya yulaf kepeği yiyerek dengelenebilir.
  3. Fındık da ceviz gibi davranarak fayda sağlar.
  4. Başta somon, alabalık, sardalye ve ton balığı olmak üzere birçok balık türü bu hastalığa faydalıdır. Omega-3 içeriği yüksek balıklar vücut için çok faydalıdır. Balık haftada en az bir kez yenmelidir.
  5. Sebze ve meyveleri düzenli tüketin. Sebze ve meyveler de kalbinizi korur.
  6. Bademlerin de büyük faydaları vardır. Badem tüketin.
  7. Yer fıstığı ve çam fıstığı gibi kuruyemişler kolesterolü düşürür ve kalbi korur.
  8. Brüksel lahanası çok faydalıdır.
  9. Apple’ın da düzenleyici bir etkisi var.
  10. Üzüm elma kadar etkilidir. Tüketmekte fayda var.
  11. Yeşil çay birçok hastalığa faydalıdır ve birçok hastalıktan koruma sağlar, ayrıca kan kolesterolünü düşürür. Siyah çay da benzer bir etkiye sahiptir.
  12. Soya fasulyesi de bu hastalık için çok faydalıdır.
  13. Etkisini azaltmak için domates yemekte fayda var.
  14. Enginar tüketimi faydalıdır.
  15. Atkuyruğu olarak da bilinen atkuyruğu kolesterol için oldukça faydalı bir bitkidir.
  16. Limon, mandalina, portakal gibi C vitamini yüksek bitkiler tüketilmelidir.
  17. Soğan ve sarımsak birçok hastalıktan korunma sağlarken bu hastalığa da fayda sağlar. Mutfağınızda soğan ve sarımsağı eksik etmeyin.
  18. Zencefil özellikle faydalıdır. Hazırlanan zencefil çayı bu hastalık için oldukça etkilidir.
  19. Avokado, muz, kivi, mango, armut ve şeftali yemelisiniz.
  20. Et ve tavuğun ızgara veya haşlanmış olarak tüketilmesinde fayda vardır.
  21. Patlıcan ve havuç bu hastalık için büyük fayda sağlar.
  22. Doğal meyve suları tüketilebilir.

Kolesterolü yükselten besinler nelerdir?

  1. Yağlı peynir, süt veya yoğurttan kaçınmaya çalışın. Peynir, süt veya yüksek yağlı yoğurt, yüksek kolesterole neden olur.
  2. Margarin tüketmemeye çalışın. Özellikle margarin yerine orijinal tereyağı veya zeytinyağı tüketin. Zeytinyağı sağlıklı yaşamaya yardımcı olur.
  3. Ayrıca zeytinyağının yanı sıra kanola yağı, mısır yağı ve susam yağı da alabilirsiniz.
  4. Et yerken yağsız et tercih edin.
  5. Tavuk derisi yemekten kaçının.
  6. Sosis, salam ve jambon gibi aşırı yağlı yiyecekler yememeye dikkat edin.
  7. Yumurta sarısı yememeniz gereken yiyeceklerden biridir.
  8. Patates, kabak, patlıcan gibi her türlü kızarmış yiyecekleri yememelisiniz.
  9. Aşırı şeker tüketiminden kaçının. Çok tatlı yiyecekler tüketmeyin.
  10. Alkol veya sigara kullanmamalısınız.
  11. Mozzarella peyniri gibi yağlı peynirlerden kaçının.

Yayın Kolesterol nedir? Kolesterolü Düşüren Bitkiler Nelerdir İlk olarak Guden.Net’te ortaya çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın