medyauzmani.com
Konserve domates nasıl yapılır? kanıtlanmış tarif – Yemek Fikirleri

Konserve domates nasıl yapılır? kanıtlanmış tarif

20 dakika. Hazırlanma zamanı

Kavanozun kapağını açar açmaz, kışı yaza çevirmenin olmazsa olmazı, kış için evde domates konservesi nasıl yapılır sizlerle paylaşıyorum. Gelin, birlikte domates konservesi yapmayı öğrenelim. Ama önce hilelere bir göz atalım.

Domates konservesi ve tüketimi için ipuçları

  • Cam kavanozlar kullanılmalıdır.
  • Kavanoz kapakları yeni ve kullanılmamış olmalıdır.
  • Kavanozun kapağı steril olmalı ve kullanımdan önce kaynar suya dökülmelidir.
  • Domates sosu kavanozun kenarına kadar doldurulmalıdır.
  • Domates sosu en az yarım saat kaynatılmalıdır.
  • Kavanozun kapağı sıkıca kapatılmalı ve hava kaçmamalıdır.
  • Kapakları şişmiş konserve yiyecekler havaya maruz kalmış ve bozulmuştur ve asla yenilmemelidir.
  • Zehirlenme riskinden dolayı rengi veya kokusu değişmiş konserve yiyecekleri yememelisiniz.

Konserve domates için malzemeler

  • kilo domates
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Konserve domates nasıl yapılır?

Yıkadığımız domatesleri ortadan ikiye kesip rendeleyelim. Derin bir çelik tencereye alıp kaynatalım. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyin. Kaynayınca ocağın altını kısın ve 30 dakika kısık ateşte kaynatın. Bu arada sosu ocaktan almak için yakındaki ayrı bir tencerede suyu kaynatalım.

Önce kaynayan suya cam kavanozları atalım. Steril olduğundan emin olduğumuzda kavanozları tencereden çıkarın. Ve güzelce hazırlayalım. Hazır soslarımızı kuru kavanozlara dolduralım. Kavanozu ağzına kadar dolduruyoruz. Kaynayan suya koyduğumuz kavanoz kapaklarını vakit kaybetmeden tencereden alalım. Kavanozu sıkıca kapatıyorum. Hava kalmadığından ve iyice kapatıldığından emin olduğumuzda kavanozları kapağın üzerine ters çevirelim. Herhangi bir dökülme veya taşma riskine karşı kavanozumuzun altına temiz bir havlu açabiliriz. 1-2 gün bu şekilde bekletin. İki gün sonra herhangi bir sızıntı veya fazlalık olmazsa kavanozu serin bir yerde saklayabiliriz. Kavanozu açıp konservelerimizi tüketmeye başladığımızda, konservemizi buzdolabında saklamamız gerekir. Toz şeker sosa lezzet katmıyor, konservemizi daha da korumak için. Lezzetini değiştirmeyecektir.


Kışlık domates sosu tarifini incelediniz mi?


Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın