medyauzmani.com
Köstebek nedir, köstebek sosu nasıl yapılır? (Köstebek sosu tarifi) – Yemek Fikirleri

Köstebek nedir, köstebek sosu nasıl yapılır? (Köstebek sosu tarifi)

Masterchef TürkiyeYarışmacıların mücadelesi devam ediyor. Her gün farklı yemekler ve tatlılar yaratan yarışmacılar, yeni bölümde size özel Meksika mutfağını gösterecek. köstebek susu Onlar yaptı. köstebek sosu MeksikalıTürkiye’den gelen geleneksel bir sostur ve genellikle et veya pilav ile servis edilir.

Köstebek Sosu Malzemeler:

2 yemek kaşığı yağ
1 büyük beyaz soğan
4 diş sarımsak
1 jalapeno biberi
3 yemek kaşığı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı kekik
2,5 su bardağı sebze suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı şekersiz kakao
1 çay kaşığı tuz

Molly sosunu nasıl yaparsın?

Soğanı, sarımsağı ve jalapenoyu yemeklik doğrayın, yağı ısıtın ve soğanları 5 dakika kızartın.

Sarımsak ve jalapeno ekleyin ve kokusu çıkana kadar kızartın.

Toz kırmızıbiber, un, kimyon, tarçın ve kekiği ekleyip iyice karıştırın ve bir dakika daha kavurmaya devam edin.

– Bir süre sonra ocaktan alın ve sebze suyunu ekleyin. Pürüzsüz olana kadar karıştırın ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar ezin.

Tavayı tekrar ocağa alın ve salça, tereyağı, kakao ve tuzu ekleyin. Tekrar homojen olana kadar karıştırılır.

Ateşin üzerinde koyulaşıp koyulaşıncaya kadar pişirilir ve et yemekleri veya pilavların yanında sıcak olarak servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın