medyauzmani.com
Kremalı mantar çorbası nasıl yapılır, tarifi nasıl? – Yemek Fikirleri

Kremalı mantar çorbası nasıl yapılır, tarifi nasıl?

5 dakika. Hazırlanma zamanı

Ev yapımı kremalı mantar çorbası en popüler çorbalardan biridir. Hazırlaması kolay, besleyici, lezzetli. Mantar seviyorsanız 10 numara çorbadır. İşte adım adım gidiyorsun Kremalı mantar çorbası yapın.

Dersler

  • 300 – 400 gram mantar
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 su bardağı tavuk suyu
  • 1 – bir buçuk su bardağı su
  • 1 paket krema (200 gr)
  • tuz
  • karabiber

kremalı mantar çorbası yapımı

1. Tereyağını bir tencereye koyun ve kısık ateşte eritin.

2. Mantarları ince ince doğrayın.

3. Eriyen tereyağına mantarları ekleyin.

4. Bu noktada brülör ayarı yüksek olmalıdır.

5. İnce kıyılmış sarımsak ekleyin.

6. Mantarlar suyunu çekene kadar bu şekilde pişirin.

7. Biraz karıştırın, un ekleyin ve kızartın.

8. Ardından tavuk suyu ve normal içme suyunu ekleyin.

9. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

10. Tencerenin kapağını kapatın, ocağın altını kısın ve bir süre pişirin.

11. Sürekli karıştırarak kremayı ekleyin.

12. 5 dakika kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın.

13. Üzerine kıyılmış dereotu serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın