medyauzmani.com
Kremalı patates çorbası tarifi, nasıl yapılır? – Yemek Fikirleri

Kremalı patates çorbası tarifi, nasıl yapılır?

10 dakika. Hazırlanma zamanı

Bu Kremalı Patates Çorbası tarifi, sadece birkaç malzeme ile çok pratik bir çorba tarifi arayanların imdadına yetişiyor. Bu arada az malzemeye ve pratikliğe aldanmayın, lezzeti mükemmel. Krema ve patatesin sıcak uyumuna bayılacaksınız.

Dersler

  • 3 orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 100 ml krema
  • 6 su bardağı su veya kemik suyu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal tozu
  • 1 hindistan cevizi
  • karabiber
  • tuz

Kremalı patates çorbası tarifi

1. Patatesleri soyup yıkadıktan sonra yenilebilir küpler halinde kesin.

2. Zeytinyağı ve tereyağını çorbayı yapacağınız tencereye alın.

3. Tereyağı eriyince patatesleri ekleyip kavurmaya başlayın.

4. Patateslerin üzerine zerdeçal, tuz, karabiber ve rendelenmiş hindistan cevizini koyun ve karıştırın.

5. Ardından unu ekleyip güzelce kavurun.

6. Çorbaya dilediğiniz kadar içme suyu veya kemik suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve patatesler tamamen yumuşayana kadar 10 dakika pişirin.

7. Patatesler tamamen piştikten sonra çorbayı blenderdan geçirin.

8. Kremayı ekleyin ve kıvamını kontrol edin, eğer çok kalınsa gerekirse daha fazla su ekleyin.

9. Tencereyi ocağa geri koyun ve çorbayı 5 dakika daha kısık ateşte pişirin.

10. Kremalı patates çorbası hazır. Maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın