KREP MALZEMELERİ

MANGA HAKKINDA

2 yumurta

2 su bardağı süt

2 bardak un

1 yemek kaşığı tuz

DÖNDÜRME TAVASI

Tereyağı

Unu eleyin veya hamuru yukarıdan kaseye yavaşça dökün. Yumurtaları ekleyin. Azar azar su ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. Son olarak tuzu ekleyip mikser veya tel çırpıcı ile iyice karışana kadar çırpın. Buzdolabında en az iki saat bekletin.

Yapışmaz bir tavayı ısıtın ve içindeki tereyağını karıştırın. Bir miktar gözleme hamurundan alıp eğerek yatırdığınız ve yağladığınız kalıbın ortasına dökün.

Tavayı hızlıca kenarına çevirin ve harcı yavaşça yayın. Orada baloncuklar oluşmaya başlayınca ters çevirin ve diğer tarafını pişirin. Her üç krepten sonra tavayı yağlayarak bu işleme devam edin.

ETİKETLER

krep nasıl yapılır krep nasıl yapılır