medyauzmani.com
Kuru Fasulye Tarifi: Restoran Tarzı – Yemek Fikirleri

Kuru Fasulye Tarifi: Restoran Tarzı

15. dakika. Hazırlanma zamanı

Pastırma ile pişirilen fasulye, yüksek besin değeri, mükemmel tadı ve cezbedici kalpleri ile sofralarımızın ana yemeklerinden biridir. Bir çoğumuzu aç bırakacak türden “…” denilse bile. Geleneksel ev yemeklerimizden biri olan kuru fasulye de çok sevilen bir restoran yemeğidir.. Yanınızda pirinç pilavı, turşu ve cacık varsa sofralar bir anda şölene dönüşüyor. Genellikle etle yapılan ve çok sevilen kuru fasulye pastırmasının gönlümüzde ayrı bir yeri vardır. Daha önce denemeyenler ya da lokanta usulü kuru fasulye tarifi nedir diyenler için bu tarifimiz.

Dersler

  • 3 su bardağı kuru fasulye
  • Fasulyeleri haşlamak için 1,5 litre su
  • 4 dilim iri kıyılmış pastırma
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • bir tutam tuz
  • bir tutam karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 litreden biraz fazla sıcak su
  • 1 defne yaprağı
  • kırmızı biber (isteğe bağlı)

Pastırmalı restoran tarzında kuru fasulye

1. Ertesi gün pişireceğiniz fasulyeleri bir gece önceden büyük bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Gece boyunca ve mümkünse en az 12 saat bekletin.

2. Pişireceğiniz zaman bekleme suyunu dökün ve tencereye alın ve üzerini geçecek kadar yaklaşık 1,5 litre su ile kaynatın. Kaynadıktan 45 dakika sonra. Kaynayana kadar ocakta bırakın.

3. Haşlanan fasulyelerin yumuşaması yeterli. Bozulmaması için çok kaynatmamaya özen gösterin.

4. Yumuşak fasulyeleri bir kevgir yardımıyla süzün ve bir kenara koyun.

5. Tencerenin dibini haşlayın ve içine iki yemek kaşığı tereyağını alın.

6. Daha sonra tencerede pişirmek için doğranmış 2 adet soğanı ilave edin. Soğanları canlılığını kaybedene kadar tereyağında kavurun.

7. Üzerine doldurduğunuz 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin ve salça eriyene kadar kavurun.

8. Tencereye süzgeçte bekleyen fasulyeleri alın.

9. Tuz, karabiber, kimyon ve defne yaprağını ekleyip karıştırın.

10. 1 litreden biraz fazla sıcak su ekleyin.

11. Kaba doğranmış pastırmayı ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın.

12. Fasulyenin cinsine göre 20-25 dakika, fasulyeler bulaşık suyuyla özdeşleşinceye kadar pişirin.

13. Yemeğinizi kontrol edin, pişirme suyuyla koyulaşıyorsa pişmiş demektir, ocağı kapatın.

14. Kapak kapalıyken bir süre dinlenip servise gidebilirsiniz.

15. Arzuya göre üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın

www.xxx videos com negozioporno.com tamilsex.com !لقطات ساخنة tinatube.net صور اباحية locanto escort greatxxxtube.com xxx sex video .com g telugu assoass.mobi www.vixen.com wife cheating porn porno-zona.com saree bf the broken marriage vow june 7 2022 full episode teleseryeepisodes.com viral scandal march 3 2022 full episode nadia ali sex flyporn.info yourporn. sexy desisexygirl karateporn.mobi xxx hidi com افلام سكس هندي sexuscam.net نيك مدرب المحله افلام سكس شغالات pornforlife.org سارى جى ajay devgan aishwarya rai trahito.net kerala sex .com goli chal javegi porn555.me sex long time formula in hindi sex hd videos daporn.mobi tamil blue film hot hot vani kapoor gangstaporno.com indian kuwari ladki سكس فل secretsporn.com جنس قديم