medyauzmani.com
Lahmacun evde nasıl yapılır? Lahmacun hamuru nasıl yapılır? Ev yapımı Lahmacun tarifi – Yemek Fikirleri

Lahmacun evde nasıl yapılır? Lahmacun hamuru nasıl yapılır? Ev yapımı Lahmacun tarifi

Ev yapımı lahmakon tarifi, bu eşsiz lezzeti evinde istediği malzemelerle hazırlamak isteyenlerin tercihi oluyor. Başta baharatlar, kıyma ve hamur olmak üzere tüm malzemeleri dilediği gibi hazırlayan insanlar, kendi etlerini kendileri yapıyor ve istedikleri lezzetler ile karşımıza çıkıyor. İşte adım adım evde lahmacun nasıl yapılır hakkında bilmeniz gereken detaylar…

Hamacon için hamur nasıl hazırlanır?

Hamur için gerekli olan malzemeler şu şekildedir:

  • 250 gram bir
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz

Unu kolayca karıştırabileceğiniz derin bir kaba eleyin. Maya ve tuzu ekleyerek karıştırmaya başlayın. Daha sonra ortasını açarak suyu boşaltın ve klasik hamur yapar gibi bir hamur yapın.

Hamuru pişirmek istediğiniz boyuta göre bölün ve istediğiniz kalınlıkta bırakın. Çıtır sevenler hamurlarını ince bir şekilde açmaya özen göstermelidir.

Lahmkon nasıl yapılır?

  • 200 gr dana kıyma
  • 2 domates
  • 1 büyük soğan
  • 2 yeşil biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 diş sarımsak
  • 1.5 çay kaşığı domates salçası

Salça ve kıyma hariç tüm malzemeleri robotun içinden geçirin, eğer evde robotunuz yoksa malzemeleri bir bıçak ya da ip yardımıyla ince ince doğranana kadar kesin. Tüm malzemeler hazır olduktan sonra kıyma ve salçayı harca ekleyin.

EVDE LAHMACUN TARİFİ

Hafifçe yuvarladığınız jambon hamurunun her tarafını kaplayacak kadar lahmacun ekleyin ve elinizle iyice yayın.

Izgara bölümündeki en yüksek ısıda fırını açıp içine eti koyun ve iyice kızarttıktan sonra fırından çıkarıp servis edebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın