medyauzmani.com
Makarnayı nasıl yaparsın? Makarna nasıl haşlanır? Makarna tarifi, malzemeler – Yemek Fikirleri

Makarnayı nasıl yaparsın? Makarna nasıl haşlanır? Makarna tarifi, malzemeler

Bu pratik yemeği ilk kez denemek isteyenler genellikle makarna tarifi ararlar. Hazırlanış kolaylığı nedeniyle en çok tercih edilen yemeklerin başında gelen bu yemek, ana yemek olabileceği için zaman zaman birçok kişi tarafından tüketilmektedir.

Lezzetli makarna hazırlamak için akılda tutulması gereken birkaç püf noktası var. Pişirme süresi, eklenecek su miktarı, tuz ve diğer seçenekler makarnanın lezzetini otomatik olarak belirler. İşte lezzetli bir tarifte dikkat edilmesi gerekenler…

makarna malzemeleri

  • 4 kişilik aile için 1 paket makarna
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Sebze yağı

makarna tarifi

1 litre (5 su bardağı) suyu kaynatın, ardından 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın. Tuz ve yağ iyice karıştırıldıktan sonra bir poşet makarnayı tencereye dökün. Makarnayı, pişireceğiniz makarnanın kalınlığına göre 10-15 dakika haşlayın. İyice yumuşadıktan sonra makarna suyunu süzün. Ayrı bir tencerede ısıttığınız yağdan 2 yemek kaşığı makarnanın içine dökün. Makarna haşlanırken ara ara çevirmeyi unutmayın. Makarna için sos yapıyorsanız kaynayan suya yağ eklemeyin çünkü yağlı makarna yaptığınız sosu içermeyecektir.

Makarna pişirme ipuçları

Makarna suyu iyice kaynadıktan sonra tuz ilave edilmelidir.

Pişmiş makarnayı soğuk suda çalıştırmak, makarnanın kıvamını ve lezzetini azaltır.

Makarnayı haşladığınız suyu sosu yapmak için kullanabilirsiniz.

Uzun ve yuvarlak makarnalar için salça ve domates soslarını tercih edebilirsiniz.

Sos tutucu helezon gibi diğer makarnalarda makarnanıza sebze ve sıvı soslar ekleyebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın