medyauzmani.com
Mangal için piyaz ikilisi nasıl yapılır? (piyaz tarifi) – Yemek Fikirleri

Mangal için piyaz ikilisi nasıl yapılır? (piyaz tarifi)

Ülkemizde bir çok kişinin diyetinde olan bir çift köfte piyazı da Masterchef yarışmacılarına soruldu.

Türkiye’nin ana yemeklerinden biri olan piyaz ve köftenin tarifi…

PAZARIN ESASLARI

– 2 su bardağı kuru fasulye

– 1 baş kırmızı soğan

– 4 dal taze soğan

– 2 haşlanmış yumurta

– Kırmızı biber

– Maydanoz

– Zeytin yağı

– Limon suyu

– Tuz

PİYASAYI KAPATMAK

Haşlanan fasulyeler salatanın yanında kıyıldıktan sonra üzerine taze soğan ve maydanoz ilave edilir. Son olarak üzerine yağ, limon ve karabiberi ekleyin.

IZGARA ET ÜRÜNLERİ

– 750 gr domuz pastırması;

– 1 soğan

– 3-4 diş sarımsak

– 1,5 çay kaşığı kuru galeta unu

– Bir yumurta seçimi

– Kırmızı biber, karabiber, kimyon, yenibahar ve diğer baharatlar

-yarım çay bardağı sıvı yağ

– Tuz

KÖFTE SATICI NASIL YAPILIR

Soğan ve sarımsak rendelendikten sonra diğer malzemeler eklenir ve rendelenir. Çamur hazırlandıktan sonra et şeklindeki etin buzdolabında 1-2 saat dinlenmesi tavsiye edilir. Son olarak buzdolabında bekleyen etler ızgarada pişirilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın