medyauzmani.com
Mantarlı tava nasıl yapılır? Mantarlı kızarmış tavuk nasıl yapılır? Ev yapımı kızarmış mantar – Yemek Fikirleri

Mantarlı tava nasıl yapılır? Mantarlı kızarmış tavuk nasıl yapılır? Ev yapımı kızarmış mantar

Çoğu zaman akşam yemeklerinin favorisi olan bu leziz yemeği denemek isteyenlerin rağbet ettiği mantar sote tarifi. İşte akşam yemeklerinin favorisi olan kızarmış mantar hazırlamanın adım adım yöntemi…

mantarlı tava malzemeleri

  • 1 orta boy soğan
  • 1 Charleston biberi
  • 1 yeşil biber
  • 1 tavuk göğsü
  • Yarım kilo mantar
  • 1 domates küp şeklinde doğranmış
  • Sebze yağı
  • Salça

İsteğe göre baharatlar kızartma için kullanılabilir. Ancak karabiber, pul biber, kekik gibi her yemeğe eklemeye uygun baharatların eklenmesi tavsiye edilir ve tavada kızartılması tavsiye edilir. Bunun dışında favori bir baharat varsa o da kullanılabilir.

mantarlı tava tarifi

  • Orta boy doğranmış soğanları kızartacağınız derin bir tavaya koyun ve biraz ölene kadar yağda kızartın.
  • Ardından küp küp doğranmış tavuk göğsünü ekleyin. Tavuklar renk değiştirdikten sonra biber ve mantarları ekleyin.
  • Biberler ve mantarlar öldükten sonra salçayı atın ve iyice kızartın.
  • Tüm malzemeler belirlendikten sonra domatesleri ve baharatları ekleyin. Son olarak çiğ kalırsa diye yarım çay bardağı su ekleyin. Bu su, tüm bileşenlerin lezzetlerinin birbirine karışmasına yardımcı olacaktır.
  • Ardından tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın