medyauzmani.com
Meşhur Adana Kebabı evde nasıl yapılır? (Masterchef Adana Kebap Tarifi) – Yemek Fikirleri

Meşhur Adana Kebabı evde nasıl yapılır? (Masterchef Adana Kebap Tarifi)

Adana kebapAdana’ya özgü bir kebap türüdür. Karışımı hazırlamak için kullanılan malzemeler kırmızı biber ve domuz yağıdır.

Bıçak adı verilen çizgi benzeri bir bıçakla elle kesilen bir et parçasından yapılır. Adana kebabını diğer kebaplardan ayıran en belirgin özellik kullanılan ettir. Koyun genellikle tercih edilir.

Adana Kebabı, sebze, soğan ve sumak salatası ve salata gibi ek ürünlerle servis edilir.

ADANA KEBAP TARİFİ

Teçhizat

– 500 gram tuz

– 3 çay kaşığı pul biber

– Tuz

– 150 gr şeker

oluşturma

– Yağlı kuzu veya dana kıyma geniş bir fırın tepsisine alınır.

– Kuyruk yağını ekleyin ve iyice ovalayın.

– Donmuş ete tuz ve karabiber eklerseniz kaşınma devam eder. Buzdolabında iki saat saklanırlar.
– Metal veya tahta şişler ıslanır.

– Kıyma bir şişe ile kapatılır.

– Fırının dibine fırın tepsisini koyduğunuzda şişler 200 derece ısıtılmış ızgaraya dizilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın