medyauzmani.com
Mikro çerezler nasıl çalışır? Ev yapımı unlu kurabiye tarifi… – Yemek Fikirleri

Mikro çerezler nasıl çalışır? Ev yapımı unlu kurabiye tarifi…

Mikro çerezler nasıl çalışır?

Unlu kurabiyeler kısa sürede yapılan ve tadı çok güzel olan bir üründür. Çayın yanında veya atıştırmalık olarak kurabiyelerin tadını çıkarabilirsiniz. Tadı ve aroması ile gerçekten de en popüler kurabiye türlerinden biridir. Bu kurabiyenin malzemelerini tarifine göre kolayca yapabilirsiniz.

Hazırlık: 20 dakika

Pişirme: 15 dakika

Ev yapımı unlu kek tarifi malzemeleri

– 1 paket tereyağı (dilerseniz margarin de kullanabilirsiniz) yumuşak ve 250 olacak,

– yarım çay bardağı sıvı yağ,

– 4 yemek kaşığı buğday nişastası,

– 1 su bardağı pudra şekeri,

Alabileceği kadar un.

üzerine;

– 1 çay kaşığı pudra şekeri.

Ev yapımı unlu kek tarifi yapımı

1. Derin bir kaba sıvıyağ veya tereyağını alıp sıvı yağ ve pudra şekeri ile yoğuruyoruz. Bir su bardağı pudra şekeri koymayı unutmayın. 1 çay kaşığı daha sonra kullanılacaktır.

2. 5-10 dakika. Yoğurduktan sonra üzerine nişasta ve un ekleyin. Burada iyi yoğurmak çok önemlidir. Hamur elinize yapışmayan pürüzsüz bir dokuya sahip olmalıdır.

3. Unlu kurabiyeler farklı şekillerde olabilir. Bu nedenle dileyen küçük hamur parçalarını alıp elleriyle yuvarlayabilir. En üste çatal yardımıyla şekil verebilirsiniz. Ayrıca hamurdan daha büyük ceviz parçaları kesip rulo haline getirebilirsiniz. Bu ruloları yan yana dilimleyerek birebir kurabiye elde edebilirsiniz. Üstleri çatalla şekillendirmek daha güzel görünmelerini sağlayacaktır.

4. Kurabiyeleri tek tek hazırlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Bu arada fırını 180 dereceye ısıtın.

5. Tepsiyi önceden ısıtılmış fırına koyun ve 15 dakika pişirin. Tutarlılık güzel ve pürüzsüz olacaktır. Böylece ağızda dağılması mümkündür.

6. Son aşamada bisküvileri soğuması için fırından çıkarın. Ardından üzerlerine ayırdığınız pudra şekerini serpin.

İpuçları

Malzeme oda sıcaklığında tutulmalıdır.

Malzemeler iyi karıştırılmalıdır. Yumuşak ve yapışkan olmayan bir hamur elde edilir.

Unu eklerken kontrollü olmaya yardımcı olur.

Unlu kurabiyeler uzun süre pişmeyen bir tariftir. Bu nedenle kurabiyeleri 15 dakika pişirmek yeterlidir. Ancak 15 dakika sonra kontrol edip gerekirse birkaç dakika daha fırında tutabilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın