medyauzmani.com
Muzlu Çikolatalı Mini Cheesecake – Yemek Fikirleri

Muzlu Çikolatalı Mini Cheesecake

MUZ, ÇİKOLATALI MİNİ PEYNİRLİ PEYNİR

6-8 Servis
Zorluk Seviyesi Kolay
Ev yapımı ürünler

ŞEYLER

    TABAN İÇİN

    2 paket yulaflı bisküvi (1 paket 125 gram)

    80 gram yağ

    KREM HAKKINDA

    2 yumurta

    2 soyulmuş muz

    1 portakalın rendelenmiş suyu

    400 gram labne peyniri

    Yarım su bardağı pudra şekeri

    1 paket vanilya

    1.5 yemek kaşığı un

    1 yemek kaşığı nişasta

    1 paket krema (200ml)

    ÇİKOLATA SOS HAKKINDA

    1 paket krema (200ml)

    200 gram sütlü çikolata

    2 portakalın rendelenmiş suyu

Baz için, bisküviyi bir karıştırıcıda un haline getirin. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. Muffin kaplarını her bir kap bölmesine yerleştirin. Karışımı muffin kağıtlarına bölüştürün ve bir çay bardağının dibiyle iyice kapatın. 180° önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.Sürenin sonunda fırından çıkarın. Kreması için yumurta hariç kalan malzemeleri bir kaseye alın. Mikser yardımı ile karıştırın. Yumurtaları tek tek ekleyip tekrar karıştırın. Kremayı tepsiye yayın ve önceden ısıtılmış 180° fırında 30 dakika pişirin.Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabına kaldırın. Çikolata sosu için kremayı bir tavada ısıtın. Küçük parçalara ayrılmış çikolatayı sıcak kremaya ekleyin. Spatula ile eriyene kadar karıştırın. Sosu kremanın üzerine paylaştırın. Portakal kabuğu ile süsleyip servis yapın.

YILDIZ ŞAHİNLER’İN TALİMATLARI

  • Son yumurtayı ekleyin ve karıştırmaya devam etmeyin. Yumurtayı ekledikten sonra çok fazla karıştırırsanız cheesecake’in üst kısmı çatlar.
  • Cheesecake’in tadı ve dokusunun sabitlenmesi için buzdolabında 1 gece dinlenmesinde de fayda var. Vaktiniz kısıtlıysa buzdolabında en az 3-4 saat beklettiğinizden emin olun.

ETİKETLER

cheesecake tarifi Yıldız Şahinler çikolatalı kek tarifi Cheesecake nasıl yapılır

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın