medyauzmani.com
Muzlu rulo kek tarifi – Yemek Fikirleri

Muzlu rulo kek tarifi

Yumuşacık kek, pastacı kreması, pasta tadında muzlu rulo pasta tarifi.

Muzlu Rulo Kek Tarifi Malzemeler

kek malzemeleri

  • 4 yumurta
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • bir tutam tuz
  • 3 yemek kaşığı sıcak su

pastacı kreması malzemeleri

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı kadar şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet krem ​​şanti
  • 2 muz

Muzlu rulo kek tarifi

  1. Kürek için iki ayrı kase hazırlayın. Sarısını birine, beyazını diğerine ayırın.
  2. Yumurta sarısının kasesine yarım çay bardağı toz şeker, diğer yarısını beyazına ekleyin.
  3. Yumurta aklarını mikser ile köpük köpük olana kadar çırpın. kabı ters çevirdiğinizde akmayacak kadar katı hale gelene kadar.
  4. Yumurta sarısı ve şeker karışımını iyice çırpın. Yumurtaların rengi soluk sarı ve hafif kabarana kadar.
  5. Ayrıca bir kapta un, nişasta, kabartma tozu, vanilya ve tuzdan oluşan kuru malzemeleri karıştırın. Yumurta sarısını kaseye eleyin ve ekleyin.
  6. Malzemeler listesinde belirtilen sıcak suyu ekleyip mikserle bir süre çırpıyoruz.
  7. Önce kek karışımının olduğu kaseye bir kaşık yumurta beyazı karışımı koyun. Köpük özelliğini koruyarak diğer kaşıkları teker teker harca sokarak aktarın.
  8. Tüm malzemeler bir araya gelip harçla karışınca yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine eşit şekilde yayın.
  9. 170 dereceye ayarlayıp sıcak fırına veriyoruz.
  10. Altın kahverengi olana kadar 25 – 35 dakika pişirin. Hamur ince olduğu için fırının özelliğine göre bu süre değişecektir.
  11. Kenarlarından kolayca ayırmak için pastayı bir bıçakla fırından hafifçe ayırın.
  12. Düz bir yüzeye başka bir yağlı kağıt koyun ve keki ters çevirin. Kalan yağlı kağıdı yırtın ve atın.
  13. Kekin uzun kenarından başlayarak kekin altını yağlı kağıt ile kaplayın ve bir süre dinlendirin.
  14. Kek dinlenirken pastacı kremasını hazırlamak için, vanilya ve toz krem ​​şanti hariç tüm malzemeleri tencereye ilave edin, sürekli karıştırarak orta ateşte kaynatın ve koyulaşana kadar pişirin.
  15. Vanilyayı sıcakken ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın.
  16. Soğuduktan sonra bir paket krem ​​şantiyi toz haline getirin ve mikserle çırpın. Çok kalınsa, biraz süt ekleyin ve pürüzsüz, kremsi bir hamur elde edin.
  17. Sarılı keki açın, önce fazla kesin, sonra eşit olmasına dikkat ederek 8 parçaya bölün.
  18. Üzerine krema torbası veya kaşık yardımı ile pastacı kremasından biraz koyun ve yayın.
  19. Bir adet orta boy muzu 4 eşit parçaya bölün ve yuvarlayacağınız ruloların kenarlarına yerleştirin.
  20. Çok sıkı olmayacak şekilde hafifçe yuvarlayın. Fazla kremayı bir kaşığın arkası ile rulonun açıkta kalan taraflarına yayın ve rulo yapın.
  21. Servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpin.
  22. 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.

Afiyet olsun…

Fotoğraflı muzlu rulo kek tarifi

kadın eli pasta yapmakev yapımı hamur işiEv Yapımı Muzlu Rulo Kekkek hamuru nasıl hazırlanırKek rulo hamurunu hazırlayınrulo pasta tarifi nasıl yapılırmuzlu rulo kek tarifi nasıl yapılırMuzlu Rulo Kek tarifini denedim

Bu Muzlu Rulo Kek tarifi ilk olarak Ferishtah.com’da yayınlandı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın