medyauzmani.com
nohut eti tarifi nasıl yapılır – Yemek Fikirleri

nohut eti tarifi nasıl yapılır

10 dakika. Hazırlanma zamanı

Et ve nohut en sevdiğimiz sağlıklı lezzetlerden biridir. Özellikle pilav ve biber veya salatalık turşusu buna çok yakışıyor. Nefis bir humus yemeğine can atanlar ve onu pişirmek isteyenler için işte etli humus tarifi.

Dersler

  • 2 büyük su bardağı nohut
  • 250-300 gram kuşbaşı et
  • 1 soğan
  • 1-2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 su bardağı sıcak su
  • tuz

nohut eti tarifi nasıl yapılır

1. Nohutları bir gece önceden ıslatın.

2. Pişirmeye başlamadan önce nohut suyunu dökün ve biraz yumuşayana kadar kaynatın.

3. Haşlanan nohutlar hafif pişince suyunu süzün ve bir kenarda bekletin.

4. Et parçalarını önceden ısıtılmış tencereye koyun ve orta ateşte 1-2 dakika karıştırarak kapatın.

5. Daha sonra et suyunu bırakıp tekrar emilene kadar ara sıra karıştırarak orta ateşte pişirin.

6. Etler suyunu çektikten sonra yemeklik doğranmış soğan ve zeytinyağını ekleyip kavurun.

7. Soğanlar biraz kavrulduktan sonra salça ve biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edin.

8. Salçayı kavurduktan sonra nohutları tencereye koyun ve nohutları ezmemeye özen göstererek karıştırın.

9. Tencereye sıcak su ekleyin ve kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirin.

10. Yemek tuzu ekleyin.

11. Nohut ve etler istediğiniz kıvama gelince ocağı kapatın.

12. 10-15 dakika dinlendirdikten sonra yemeği servis edin.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın