medyauzmani.com
Paella nasıl yapılır? (MasterChef paella tarifi ve malzemeleri) – Yemek Fikirleri

Paella nasıl yapılır? (MasterChef paella tarifi ve malzemeleri)

Türkiye’nin en çok takip edilen yemek yarışmalarından biri. Masterchef Türkiyeİspanyol mutfağında dün gece rüzgarlar esti. Rakipler kaybeden takımda olmamak için ellerinden geleni yaptılar.

Peki lezzetli İspanyol paella nasıl yapılır?

Paella’yı nasıl yaparsın?

Dersler

• 2 orta boy soğan
• 4 diş sarımsak
• 2 orta boy domates (et ve meyve suyu)
• 5 yemek kaşığı zeytinyağı
• 200 gr jumbo lor
• 200 gram midye
• 200 gram temizlenmiş kalamar
• 3 bebek ahtapot
• Bir çay bardağı beyaz şarap
• 1 gram safran
• 1,5 su bardağı pirinç (kısa taneli pirinç) (tercihen Senya, Bomba veya Pavha)
• 3 su bardağı su (tercihen balık veya sebze suyu)
• 1 çay kaşığı tuz
• Bir çay bardağı bezelye
• 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
• Çeyrek demet maydanoz

HAZIRLAMA

  1. Soğanı küçük küpler halinde kesin ve ezilmiş sarımsağı ince ince doğrayın.
  2. Kabukları soyulmuş domatesleri küçük küpler halinde doğrayın ve tüm deniz ürünlerini dikkatlice ayıkladıktan sonra bol suda yıkayın.
  3. Balık veya sebze suyunu zevkinize göre kısık ateşte ısıtın.
  4. Geniş tabanlı geniş bir tavada zeytinyağının yarısını ısıtın. Zeytinyağında soğan ve sarımsağı kavurun.
  5. Pirinci bol su ile yıkayıp süzdükten sonra tencereye alın. Daha sonra domatesleri ekleyin ve pirinci malzemeler arasında karıştırarak kızartın.
  6. Beyaz şarap ve safranı ekleyin, yüksek ateşte kaynatın, sıcak suyun yarısını ekleyin ve kapalı bir tencerede tuz ve karabiberle kısık ateşte pişirin.
  7. Kalan zeytinyağını ayrı bir tavada ısıttıktan sonra tüm deniz ürünlerini yüksek ateşte kızartın.
  8. Deniz ürünlerini pirinç tencereye koyun ve bezelyeleri ve kalan sıcak suyu ekleyin. Tüm malzemeleri suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  9. Suyunu çeken deniz mahsullü paellayı servis tabağına alıp limon dilimleri ile servis edebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın