medyauzmani.com
Patates kızartması tarifi: ister sade ister çedar peynirli – Yemek Fikirleri

Patates kızartması tarifi: ister sade ister çedar peynirli

20 dakika. Hazırlanma zamanı

İsviçre’nin en popüler yemeklerinden biri olan patates roux tarifi harika bir eşlik ediyor. Et veya balıkla iyi giden bu çok pratik tarif, yetişkinlerin yanı sıra gençlere ve çocuklara da hitap ediyor.

Dersler

  • 3 patates
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4-5 dilim taze kaşar peyniri (isteğe bağlı)
  • tuz
  • karabiber

Patates fırfır tarifi

1. Patateslerin kabuklarını soyun ve üzerini geçecek kadar su ilave ederek haşlayın.

2. Tencereyi ocağa koyun ve su kaynayınca patatesleri sudan çıkarın ve 5-10 dakika soğumaya bırakın.

3. Patatesler ısındıktan sonra iri rendeleyin.

4. Rendelenmiş patateslerin üzerine tuz ve karabiber serpin. Patatesleri baharatlarla ezmeden karıştırın.

5. Peynirli yapacaksanız tereyağının yarısını tavaya koyun ve tereyağı eriyince patates rendesinin yarısını tavaya bastırın. Ardından peyniri koyun ve kalan rendeyi aynı şekilde bastırın.

6. Patateslerin altı kızarana kadar kısık ateşte pişirin.

7. Patateslerin üstünü kızartmak için bir tabak yardımıyla ters çevirin.

8. Kalan tereyağını tavada eritin ve tavada patateslerin pişmemiş tarafını kızartın.

9. Döndüğünüz tarafı kahverengiye dönünce servis yapın.

Afiyet olsun!

Kaba patates tarifi

patates cipsi malzemeleriPatates püresirochetta tarifi ile patates püresi nasıl yapılırPeynirli patates kızartması nasıl yapılırDilekleriniz için pratik patates tarifleriPatates tarifleri favorinizPatates oranları söylüyorpatates kızartması tarifirosti tarifi nasıl yapılırızgara tarife

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın