medyauzmani.com
Patates salatasını lezzetli yapan pişirme sırrı! Ayrıca umurunda değil – Yemek Fikirleri

Patates salatasını lezzetli yapan pişirme sırrı! Ayrıca umurunda değil

Patates salatası en popüler atıştırmalıklardan biridir. Gerçekten lezzetliyse, doyurucu bir akşam yemeği bile yapabilir. Patates salatası en pratik yiyeceklerden biri olarak öne çıkıyor. Ancak lezzetli patates salatası yapmanın bazı yollarını paylaşacağız.

Patates salatası genellikle haşlanmış patateslerden yapılır.

Ancak lezzetli patates salataları yapan birçok şef, fırında patatesli salatalar yapar.

Nasıl yapılacak?

8 adet orta boy patatesi güzelce yıkayın. Kabuğu soymadan…. Üzerine çatal yardımıyla birkaç delik açın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Üzerine biraz tuz serpin. Daha sonra önceden ısıttığımız fırına patatesleri koyuyoruz.

Fırında yeterince piştiğinde patatesleri çıkarın.

Biraz soğumaya başladıktan sonra patatesleri soyun.

Patates salatası yapmak için isterseniz küp şeklinde doğrayın.

Derin bir kaseye patatesleri ekleyin. Üzerine baharat serpin. Biraz zeytinyağı ve sirke serpin. Ardından kıyılmış maydanozu kaseye ekleyin. Biraz limon sıktıktan sonra bu lezzetli patates salatası hazır.

Patates salatasını bu şekilde hazırlarsanız patatesin besin değeri kaybolmaz! Üstelik patates salatası çok lezzetli!

Peki ya tecrübesi?

Patates kızartmasına dikkat!

Öte yandan, bükülmemiş patateslerden patates salatası yapın. Milliyet gazetesinde yer alan bir yazıda filizlenmiş patateslerin zararlı olduğuna dikkat çekildi. Doğru koşullarda depolanmayan patatesler yeşerip filizlendiğinde zehirlenerek ölüme neden olabilir.

Bu yüzden salatalar bükülmemiş patateslerden hazırlanmalıdır!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın