medyauzmani.com
Pirinçte büyük tehlike. kimse bilmiyor. yanlış yemek yapıyorsun – Yemek Fikirleri

Pirinçte büyük tehlike. kimse bilmiyor. yanlış yemek yapıyorsun

Pilav yaparken dikkatli olmalısınız. Pirinç yaparken bu uyarılara dikkat etmezseniz zehirlenebilirsiniz. Pirinci önceden ıslatmak gerekir. Ancak birçok kişi pirinci hemen yıkayıp ardından pilavı hazırlamaya çalışır. Ancak bu çok tehlikelidir.

Pirinci tekrar ısıtmak ve tüketmek de tehlikelidir. Dünden kalan pirinç tekrar ısıtılmamalı ve tüketilmemelidir.

Bilim adamları bu konuda herkesi uyarıyor.

Bilim adamları araştırmalarını haklı çıkaran sonuçlara ulaştılar. Türk mutfağında büyük önem taşıyan pilavın doğru pişirme yöntemi hakkında bilgi verdiler. Sözcü gazetesinin haberinde, dünyanın en saygın bilim insanının yaptığı teste yer verildi. Bu test aynı zamanda bir sosyal medya olayıydı.

Öte yandan birçok şef, yöntemin doğru olduğundan bahsetmiş ve pilav pişirirken bu yöntemin uygulanması gerektiği konusunda uyarmıştır. İşte Sözcü gazetesinde çıkan o pilav deneyiminin detayları.

Belfast Biyolojik Bilimler Profesörü Andy Meharge, bir BBC programında sağlıklı pirinç pişirme yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Araştırmaya göre, pirinç ancak bir gece önceden suya batırılmışsa toksinlerinden arındırılabilir.

Bir gece önceden ıslanmalı

Profesör Meharj, üç pişirme türünü karşılaştırarak pirinçteki arsenik seviyelerini ölçtü.

İlk olarak, yaygın pirinç yapma yöntemini kullanarak, yani bir ölçü pirince iki ölçü su ekleyerek pirinci kaynattı.

Meharj, bu yöntemin sonunda arseniğin çoğunun pirinçte kaldığını gördüğünü kaydetti.

Meharj, bir bardak pirince beş bardak su ekledikten sonra, pişmiş pirincin içindeki arsenik içeriğinin yarıya indiğini gördü.

Güvenli yol

Son olarak, önceki gece ıslatılan pirinçte yüzde 80 toksin azalması tespit edildi.

Meharg’a göre, pirinç yapmanın en güvenli yolu, pirinci gece boyunca ıslatmak, ertesi gün yıkayıp iyice durulamak, ardından bir ölçü pirinci beş ölçü suda pişirmek.

Önemli ipucu

Öte yandan, pişirdiğiniz pirinci lezzetli hale getirmenin bir püf noktası daha var. Pilavı hazır et suyu veya tavuk suyu ile pişirmeyin. Gerçek tavuk suyu ile yapılan pilav daha sağlıklı ve lezzetlidir. Pek çok kişi piyasadan alınan hazır tabletlerle pilav yapıyor.

Ancak bu hiç sağlıklı bir davranış değildir. Bu yüzden dikkat etmelisin.

Kaynak: SÖZCÜ – BBC ENGLISH

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın