Özellikle mutfağa yeni başlayanlar için pişirme teknikleri önemli bilgilerin başında gelmektedir.

Sıcaklık: Yiyecekleri bir kapta ve fırında, kendi suyunda veya çok az su ekleyerek yenebilecek duruma gelene kadar pişirme yöntemidir.

Sıcaklık: Yiyecekleri sadece buharla temas ederek pişirme yöntemidir. Bu nedenle sıcak su dolu bir tencereye bir süzgeç konur ve üzerine sebzeler konup pişirilir veya süzgeçli tencereler bu amaç için tasarlanmıştır.

Kaynama: Yiyecekleri kaynar su dolu bir kapta yumuşayana kadar pişirme yöntemidir.

Yanan: Yiyecekleri çok miktarda kızgın yağ ile kapta yemek hazır olana kadar pişirme yöntemidir.

Sote: Yiyecekleri az yağ ile, kapağı açık, yüksek sıcaklıkta, ara sıra karıştırarak, hafif olana kadar pişirme yöntemidir.

Fırında pişirmek için: Yiyecekleri ısıya dayanıklı bir kaba koyarak fırında pişirme yöntemidir.

Yanan: Izgaraya konulan yemeklerin önce yüksek ateşte sonra da kısık ateşte az miktarda yağ konularak pişirilme yöntemine verilen isimdir.

Çantada: Yüksek ateşle başlayan ve su kaynadıktan sonra ateşin sönmesi ve yemeğin yavaş pişirilmesi esasına dayanan suda pişirme yöntemidir.

ETİKETLER

TEKNİKLER Yemek Pişirme Yemek Pişirme Yemek Pişirme Yemek Pişirme Yemek Pişirme Yemek Pişirme