medyauzmani.com
Profiterol nasıl yapılır? (Profiterol tarifi ve gerekli malzemeler) – Yemek Fikirleri

Profiterol nasıl yapılır? (Profiterol tarifi ve gerekli malzemeler)

Profiteroller krema, çikolata ve kendi hamurundan oluşuyor. İlk olarak hamur top haline getirilir ve krema ile doldurulur. Daha sonra üzerine sıvı çikolatayı dökün ve servis yapın.

PROFİTEROL TARİFİ

Dersler

Profiterol hamurunu hazırlamak için:

• 1 su bardağı su
• 1 su bardağı un
• Yarım paket ghee (125 gram)
• 3 büyük yumurta

Krema için:

• 500 ml. Süt
• 1,5 çay bardağı toz şeker
• 3 yemek kaşığı un
• 1 yumurta
• 1 paket vanilin (veya vanilya çubuğu)

Çikolata sosunu hazırlamak için:

• 220 gr bitter çikolata
• 200 gram krema

için hazırlık

  • Kreması için 2,5 su bardağı süt ve 1,5 su bardağı toz şekeri tencereye alın.
  • 3 yemek kaşığı un ve 1 yumurtayı ekledikten sonra orta ateşte koyulaşana kadar karıştırın.
  • Yoğun kıvamlı kremaya bir paket vanilin ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın. Oda sıcaklığına geldikten sonra bir sıkıştırma torbasına doldurup en az bir saat buzdolabında bekletin.
  • Hamuru hazırlamak için bir su bardağı su ve 125 gram sıvı yağı bir tencerede kaynatın.
  • Daha sonra 1 su bardağı un ekleyin ve 3 dakika karıştırın. Bir süre sonra hamuru fırından çıkarın ve 15 dakika dinlendirin.
  • Hamura 3 büyük yumurta ekleyin ve çırpın. Sonra tekrar 15 dakika bekleyin.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bir kaşık yardımıyla aralarında boşluk kalacak şekilde hamurdan bir tatlı kaşığı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
  • Pişmiş olan profiterolleri oda sıcaklığında dinlendirin ve bir süre sonra bıçak yardımıyla dibine bir delik açın.
  • İçine hazırladığınız kremayı doldurup en az yarım saat buzdolabında bekletin.
  • Çikolata sosu için küçük bir tencerede küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolata ve kremayı tamamen eriyene kadar karıştırın ve soğuyana kadar ocaktan alın.
Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın