medyauzmani.com
Puf böreği şekilleri: katlanabilir puf böreği şekilleri – Yemek Fikirleri

Puf böreği şekilleri: katlanabilir puf böreği şekilleri

15. dakika. Hazırlanma zamanı

Pasta hamuru kullanılarak pastalar, tatlılar ve hamur işleri çok pratik bir şekilde yapılabilir. Pratik kullanımının yanı sıra şık ve eğlencelidir. puf böreği şekilleri Sunumlarımızı ayırt edin. Milföy hamurlarından yapılan yiyecekler, katlanabilen çeşitli şekilleri ile damak zevki kadar göze de hitap etmektedir.

Çok pratik olduğu için puf böreğini yeni başlayan veya deneyimli herkes rahatlıkla kullanabilir. Yemek yapmaya yeni başlayanlar için hayatı kolaylaştıracak milföy hamurlarını kullanarak ilginç sunumlar hazırlamak mümkün. Puf böreği formlarını çocuklarla denemek bir zevktir. Bugün sizlerle paylaştığım turta hamurunu ve katlarını oğlum ve ben yaptık ve onları yaparken çok eğlendik. Yeni görünümler denedikçe sayfamızı güncelleyeceğiz.

puf böreği şekilleri örneklerDevam etmeden önce, puf böreği ile kullanılan bazı malzemeleri buraya bırakıyorum. Kullanacağınız hamur miktarına göre malzeme miktarını ayarlayabilirsiniz. Elbette malzemeyi çeşitlendirme konusunda bir sınırınız yok.

Dersler

  • puf böreği
  • Sosis, salam, pastırma
  • Beyaz peynir, cheddar peyniri, labne
  • Nutella, fındık ezmesi, fıstık ezmesi, reçel
  • Çilek, ananas, elma dilimleri
  • Ceviz, fındık ve badem parçacıkları
  • Yumurta sarısı, susam, çörek otu, pudra şekeri

Puf böreği şekilleri nasıl yapılır?

1. Milföy hamurunu kare kare kesin.

2. Bardakları birkaç kareye bastırın ve ortasına dairesel delikler açın.

3. Yuvarlak hamurları tüm karelerin üzerine doğrudan üzerlerine gelecek şekilde yerleştirin.

4. Onları yumurta sarısı ile yağlayın.

5. Biraz yoğurt ve çilek koyun.

6. Fotoğraftaki gibi hazırlayıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

7. Yukarıdaki milföy şekillerini oluşturmak için ortasında delikler açarken çıkardığınız yuvarlak milföy hamurlarını ayırın.

8. Üzerine yumurta sarısı ve susam dökün ve hamur şeklinde bir puf böreği oluşturun.

9. Kare milföy hamurunu şeritler halinde kesin, hamurun iki ucundan tutun ve turtanın yapışmasını sağlamak için zıt yönlerde bükün.

10. Son olarak hafif kalın dilimler halinde kestiğiniz turta hamurunun arasına sucuk parçalarını ekleyin.

11. Yuvarlayın ve kapatın. Üzerine yumurta sarısı ve susam eklenip fırında pişirilir.

puf böreği şekilleri

12. Milföy hamurunu kare kare kesin.

13. Karelerin karşılıklı iki köşesinden bıçakla yatay ve dikey kesimler yapın. Şekilde göreceğiniz gibi diğer iki köşeye dokunmayın.

14. Aşağıdaki resimde görebileceğiniz gibi, köşeleri çapraz olarak keserek üst üste getirin.

15. Hamurun iç kısmına Nutella ve ceviz yarısını ekleyin ve fırında pişirin.

16. İsteğinize göre biraz labne ve çilek ekleyin.

17. Malzemeler tamamen sizin tercihlerinize ve tabii ki çocuğunuzun tercihine göre değiştirilebilir.

Katlanabilir puf böreği

18. Aşağıdaki görselde tam kare sarma ile oluşturduğumuz şekli görebilirsiniz. Oğlum bu kutuya çedar peyniri dilimleri ve küçük dilim domuz pastırması eklemeyi uygun buldu.

Tuzlu hamur işleri katlama yolları

Şimdilik bu kadar, yeni puf böreğimizden biraz daha ekleyeceğim.

sevgilimle.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın