RAMAZAN GİTTİ

3-4 adet

başına 800 gr

100 gram sarı un

100 gram tam buğday unu

725 gramdır

18 gram tuz

240 gram un

YUKARIDAKİLER

2-3 yumurta sarısı

İki kaşık susam ve çörek otu

Un ve 700 gram suyu bir karıştırma kabına alıp 2-3 dakika yoğurun. Üzerini örtüp orta ısıda 60 – 90 dakika dinlendirin, hamura mayayı ekleyin. Kalan 25 gram suda tuzu eritin, hamura ekleyin ve yoğurmaya başlayın.

Pürüzsüz ve yapışkan bir karışım elde edene kadar yoğurun. Yağlanmış plastik bir kaba dökün. 60 dakika oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.Hamuru 2 ve 1 saat daha katlayın. 60 dakika dinlendirin.Buzdolabına koyun. 1 gece buzdolabında dinlendirin. Daha sonra 3-4 parçaya bölün ve yapın. Plastik bir havluyla soğutun. Orta ısıda 3-4 saat bu şekilde hamuru tezgaha yayın.

Onları yumurta sarısı ile yıkayın. Parmaklarınızla şekillendirin ve çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında izlerken pişirin.

ETİKETLER

ramazan pidesi tarifi evde pide nasıl yapılır ramazan pidesi ramazan pidesi