medyauzmani.com
Restoranlara boşuna para vermeyin! Ev Yapımı Çıtır Lahmacun Tarifi – Yemek Fikirleri

Restoranlara boşuna para vermeyin! Ev Yapımı Çıtır Lahmacun Tarifi

Bugün Lahmacun sevenler için özel *harika bir tarifimiz var. Evde öğrendikten sonra onlarca halakhon yapabileceksiniz. Lezzetli ve ucuz bir Lahmacun tarifi sizlerle…

Lahmacun bizim kültürümüzde büyük bir yere sahiptir. Özellikle içtiği ayranla harika bir lezzet sunuyor. Lahmacun belki de en faydalı hamur işlerinden biridir. Üzerine sebze ve kıyma ilave edilerek de oldukça doyurucu oluyor.

Günümüzde restoranlara yaklaşılmıyor. Gerçekten her şey pahalı, bu yüzden canımızdan sıkılan birçok yemeği evde pişiriyoruz. Tarif siteniz olarak size tavada çıtır pastırma nasıl yapılır tarifini vereceğiz.

Bu tarif sayesinde evde çıtır çıtır et yapabileceksiniz.

Üstelik ailece yiyebilirsiniz çünkü birden fazla kazanacaksınız 🙂 Dışarıda yiyeceğiniz paraya evde onlarca lahmacun yapmak çok daha kolay.. Ayrıca bazı insanlar sahte kıyma kullanıyor ve satmaya çalışıyor. ucuz. Yani kafanız rahat olsun istiyorsanız bu tarif tam size göre.

Lahmacun tarifimiz için malzemeler

hamur için gerekenler

* 1 kilo un
* 6 su bardağı su
* 1 paket kuru maya
* 1 yemek kaşığı tuz

Harç için gerekenler********

* 500 gr dana kıyma
*200 gr dana kıyma
* 5 adet orta boy soğan
*Yaklaşık 5-6 domates
* 4-5 adet yeşil biber
* 1-2 kırmızı biber
* 2 demet maydanoz
*Bir baş sarımsak yeterlidir
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 su bardağı zeytinyağı
2-3 yemek kaşığı tatlı biber
tuz

Tavada olanlar için tarifin açıklaması

Mayayı az miktarda ılık suda eritin. Unun ortasını leğen şeklinde açalım ve mayalanmış suyu bu deliğe döküp iyice karıştıralım.

Daha sonra azar azar su ekleyip hamuru yoğurun. Büyük bir kapta yaparsanız daha iyi olur. Pürüzsüz bir kıvama gelince kapağını kapatalım ve hamuru yeterince mayalanmaya bırakalım. Bu arada iç harcı hazırlamaya başlayalım.

Maydanozu ince ince kıyın. Önce yıkayalım. Daha sonra biberleri, sarımsakları ve domatesleri ince ince doğrayın veya bir mutfak robotundan geçirin.

Soğanı rendeleyin veya robottan geçirin.

Soğanları bir kevgir içine alın, soğuk suda iyice yıkayın ve suyunu elinizle sıkın.

Maydanoz, biber, sarımsak, domates, soğan, salça, kıyma ve baharatları bir karıştırma kabında iyice karıştırın.

Daha sonra sıvı yağı bu kaseye ekleyin ve iyice karıştırın. Bu işlemden sonra Lahmacun hazır.

* Hadi LAHMACUN yapalım

Hamuru un serpilmiş tezgahta açın ve eşit parçalara bölün. Daha sonra her parçayı bir çivi ile çok ince vidalayın. Harcı haddelenmiş hamurun üzerine eşit şekilde bastırın ve düzleştirin.

***

Fırının ızgara bölümünü en yüksek ayara getirin. Fırında yapmak istemiyorsanız ocağın altını yüksek ateşte açın.

Yapışmaz bir tavayı ısıtıp içine koyun.

Tencerede etin altı açık kahverengi olana kadar pişirin ve fırının kızartma bölümüne yerleştirin. Kenarları açık kahverengi olunca çıkarın ve ikiye katlayın.

Artık halakhon’unuz servise hazır, afiyetle afiyetle yiyebilirsiniz.

Ayran veya çay ile servis edebilirsiniz. Bu ölçülerle 20’den fazla Hamak yapmak mümkün :))

Biraz zahmetli gibi görünse de aslında öyle değil. Aslında kalabalık bir ailedenseniz evde lahmacun yapmanın en mantıklı seçenek olduğunu söyleyebiliriz :))) Restoranlarda yemeye çalışırsanız masraflarınız çok daha fazla olacaktır.

***

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın