medyauzmani.com
Ricotta peynirli mantı tarifi – Yemek Fikirleri

Ricotta peynirli mantı tarifi

Ricotta ravioli hamuru için malzemeler:

2 yumurta
2 bardak un
Yarım yemek kaşığı zeytinyağı

Doldurma Malzemeleri:

200 gr ricotta peyniri
1-2 dal taze fesleğen, ince doğranmış
tuz
karabiber

En İyi Malzemeler:

1 yumurta beyazı
1-2 dal taze fesleğen
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
çeri domatesler


Ricotta peynirli ravioli

Yumurta, un ve zeytinyağını yoğurun. Yumurtanın tamamını kullanmak yerine sarısına odaklanabilirsiniz. Hamurun su eklemeden yoğrulabilmesi için pürüzsüz bir kıvamda olması gerekir. Hamuru yoğurmakta hala zorlanıyorsanız 1 yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz. Hamuru plastik bir örtü ile örtün ve 30 dakika dinlendirin.

Hamur dinlenirken, dolguyu hazırlayın. Bir kapta ricotta peyniri, taze fesleğen ve baharatları karıştırın.

Hamuru üçe bölün ve yuvarlayın. Biraz un serpip merdane yardımıyla yuvarlayın. Üzerine yumurta beyazını koyun. Harçtan bir çay kaşığı alıp hamurun yarısına aktarıyoruz. Diğer yarısını örtün. Tırtıklı bir bıçakla kareler halinde kesin.

Hazırladığınız mantıyı tencerede kaynayan suda 4-5 dakika haşlayın. Hamurun birbirine yapışmasını önlemek için su kaynadıktan sonra iki damla limon ve zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

Ayrı bir tavaya zeytinyağını, ince kıyılmış sarımsağı ekleyin ve haşlanmış mantıları kavurun. Dilerseniz tereyağı ile de yağlayabilirsiniz.

Fesleğen yapraklarını ve yarıya bölünmüş domatesleri ekleyin ve fırının yakınında karıştırın. Mantıların üzerine domates sosu veya pesto sos da dökebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın