medyauzmani.com
Sahte hamsi tarifi, nasıl yapılır? – Yemek Fikirleri

Sahte hamsi tarifi, nasıl yapılır?

30 dakika. Hazırlanma zamanı

Kasım, Aralık, Ocak ve Şubat, hamsilerin en yağlı ve lezzetli olduğu zamanlardır. Kış aylarının gelmesi ve havaların soğumaya başlamasıyla birlikte balık yeme isteğimiz de artıyor. Bugün size hamsi için sahte bir tarif vermek istedim.

Dersler

  • 1 bing fısıldadı
  • 1 binmersin mısır unu
  • tuz
  • Sebze yağı

Sahte Hamsi Yapmak

Öncelikle hamsiyi başından tutup dikkatlice gövdesinden kuyruğuna doğru çekelim. Böylece balıklarımızı ayırıyoruz.

Bir sonraki adımda hamsileri güzelce yıkayıp bir kevgir içine koyarak karnını temizleyelim. Hamsileri kuruttuktan sonra tuzunu ekleyip karıştıralım. Mısır ununu bir kaseye alın. Hamsileri mısır ununa bulayalım.

Mısır unu içinde hamsi

Şimdi 2 adet hamsiyi elimize alalım ve hamsileri karınlarından açalım ve iki göbeği birbirine bakacak şekilde birleştirelim. Tavaya az miktarda sıvı yağ koyun. Çatının her tarafına güzelce yayalım.

Yanlış hamsi tarifi

Hazırladığımız hamsileri tavaya alıp pişirelim. Akvaryumun kapağı varsa bir kapak yardımıyla hamsiyi ters çevirelim. Pişmemiş tarafını pişirip sıcak olarak servis edelim.

Kötü alışkanlık

Servis Önerisi

Yanında çorba ve salata ile servis edebilirsiniz.

Yanlış hamsi tarifi

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın