medyauzmani.com
Sebzeli fırında somon – kanıtlanmış tarif – Yemek Fikirleri

Sebzeli fırında somon – kanıtlanmış tarif

15. dakika. Hazırlanma zamanı

Dersler

  • 4 somon dilimi
  • 7 – 8 küçük patates
  • 2 kabak
  • 1 limon
  • 3-4 defne yaprağı
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber

kilit nokta

Sebzeleri zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Brokoli, karnabahar, bezelye ve havuç ekleyebilirsiniz.

Sebzeli ızgara somon tarifi

1. Genç patateslerin kabuklarını temizleyin ve patatesleri temizlemek için ayırdığınız bir parça yün tel ile yıkayın.

2. Temizlenmiş patatesleri ocakta kaynar suya koyun ve 10 dakika kaynatın.

3. Haşlanmış patatesleri kaynar sudan alıp soğuk suya koyuyoruz ve 1-2 dakika bekletiyoruz.

4. Kabakları yıkayın ve büyük halkalar halinde kesin.

5. Derin bir kapta patates ve kabakları zeytinyağı, tuz ve karabiberle karıştırın.

6. Fırın tepsisine pişirme kağıdı koyun.

7. Sebzeleri fırın tepsisine yerleştirin.

8. Somon filetoları zeytinyağı ve tuzla ovun ve tepsiye yerleştirin.

9. Limonu dilimleyin ve somonun üzerine koyun.

10. Defne yaprağını tepsiye ekleyin.

11. 200 derecede 20-25 dakika fırında pişirin.

Afiyet olsun.

Fırında sebzeli somon balığı nasıl pişirilir

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın