medyauzmani.com
Selçuklulardan Tutmaç çorbası tarifi (Tutmaç çorbası nasıl yapılır?) – Yemek Fikirleri

Selçuklulardan Tutmaç çorbası tarifi (Tutmaç çorbası nasıl yapılır?)

sebze çorbası Ayrıca şöyle bilinir tuz tuzu Türk mutfağının geleneksel çorbasıdır.

Özellikle Doğu Anadolu mutfağında yaygın olarak tüketilmektedir.

Aynı zamanda tutç sosunun Selçuklulardan günümüze kadar geldiği söylenmektedir.

ÇORBA TAŞIMA NOKTASI

Temel araçlar

– 1 su bardağı demlenmiş çay (dondurulmuş kullandım)
– 1 çay kaşığı erişte
– 1 bardak yeşil mercimek çayı (kaynatın ve süzün)
– 1 soğan
– 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
– 1 çay kaşığı nane
– Tuz

kıyafetleri hakkında

– 1 yemek kaşığı un
– 1 yumurta sarısı
– 1,5 su bardağı yoğurt

oluşturma

– Bir tencereye 5-6 bardak su koyun ve kaynatın. Sıcak suya tuz, haşlanmış bezelye, haşlanmış yeşil mercimek ve erişte ilave edilir.

– Erişteler pişene kadar çorba kaynatılır.

– Yeşil mercimekler haşlandığında çorbada da haşlanır. çözülmemelidir.

– Nihai malzemeler farklı bir yerde çırpılır.

– Baharatlar çorba sıvısı yavaş yavaş ilave edilerek ısıtılır.

– Erişteler pişince çorba ile karıştırın. 2-3 dakika karıştırmaya devam edilir. Kaynayınca alt kısmı küçülür.

– Başka bir tavada yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun. Soğanlar iyice karamelize edildikten sonra nane eklenir. Ve bu karışım sıcak çorbaya eklenir.

– 8-10 dakika kaynattıktan sonra çorbanın altı kapatılır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın