medyauzmani.com
Şerbet boyutu önemli değil! Hazır hamurdan sütlü Nouria tarifi – Yemek Fikirleri

Şerbet boyutu önemli değil! Hazır hamurdan sütlü Nouria tarifi

Baklava denilince akla elbette Gaziantep gelir. Çikolatadan antep fıstığına, bademden fındığa kadar farklı çeşitlerde baklava yapıyorlar. Üstelik çok lezzetli. Ancak pek çok kişinin çok tatlı olan baklava için alternatif bir tarifi vardır. Süt Noria…

Sütlü Noreh baklava ile daha hafiftir. Üstelik yapımı birçok baklava tarifine göre oldukça basit. Kısa sürede hazırlanan sütlü Noria, hafif tatlılığı ile tabak üstüne tabak yemenizi sağlıyor.

Şimdi afiyet olsun denediğinizde umarım beğenirsiniz!

Dersler

  • 40 yufka hamuru
  • 350 gr eritilmiş tereyağı
  • 4 su bardağı çekilmiş fındık

Şerbet malzemeleri

  • 600 ml süt
  • onun için 300 ml
  • 3 su bardağı şeker

yapılışı

Öncelikle baklavayı yapacağınız tepsiyi tereyağ ile yağlayın. Ardından ilk 20 yaprak folyoyu hizalayın ve aralarını yağlayın. Yirmi katın üzerine fındık serpin. Kalan 20 yufkayı aralarını yağlayarak kapatın. Kenarlarındaki fazla folyoyu bıçakla kesin. Ardından dilediğiniz gibi kesin.

Bitmiş baklavayı önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Bu arada şerbet malzemelerini tencereye aktarın. Şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Şeker eridikten hemen sonra ocaktan alın.

Fırından çıkardığınız baklavayı 2-3 dakika dinlendirdikten sonra üzerine ılık şerbeti dökün. Baklavayı soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın