medyauzmani.com
soğan dolması – Yemek Fikirleri

soğan dolması

Soğan dolması tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle soğanlar fotoğrafta görüldüğü gibi orta kısmından soyulur ve çizilir ve 15 dakika sıcak suda kaynamaya bırakılır.
  2. Haşlanmış soğanları soğumaya bırakın. İçerisinden yıkanan pirinç bir karıştırma kabına alındıktan sonra salça, nane, kırmızı biber, karabiber, tuz, sıvı yağ ve nar dövülür, karıştırılır ve son olarak kıyılmış maydanoz ilave edilir.
  3. Soğuyan soğanlar birbirinden kolayca ayrılırken zarlarını da temizlemeyi unutmayın. Kolayca çıkacaktır.
  4. İç harcını koyduğumuz tencereye yağı dökün ve bir yemek kaşığı salçayı kızartın ve tencerenin dibine yayın. Yaptığımız harçtan bir tatlı kaşığı alınır, soğanın üç kısmındaki deliğe konulur ve sarılır.
  5. Bu şekilde satılabilecek tüm soğanlar pişince üzerlerine 2 yemek kaşığı eksi nar ekşisi dökün ve 1,5 su bardağı sıcak su ekleyin, bir tabakla örtün ve orta ateşte pişmeye bırakın.
  6. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve suyunu çekene kadar yavaş yavaş pişirin, afiyet olsun afiyet olsun.

Resimli soğan dolması tarifi

soğan dolması
soğan dolması
soğan dolması
soğan dolması
soğan dolması
soğan dolması
soğan dolması
soğan dolması

En popüler mutfak ve ev eşyalarında kaçırılmayacak fırsatlar için tıklayın.

4 milyon kişi tarafından takip edilen Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

9 milyondan fazla kişi tarafından indirilen Lezzetli Tarifler uygulaması ile. 800.000’den fazla Denenmiş ve test edilmiş tarif her zaman yanınızda. Siz de hemen indirin.

soğan dolması 17.10.2022 21:47 tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa 17.10.2022 21:51 tarihinde güncellenmiştir.

Sıcak Dolma Sarma Tarifleriİçli Sarma Tarifleri
Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın